Σε προτεραιότητα η καθημερινότητα για τη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Σε προτεραιότητα η καθημερινότητα για τη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Σε προτεραιότητα η καθημερινότητα για τη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Η καθημερινότητα απασχόλησε την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου για το 2018 που πραγματοποιήθηκε προχθές, την οποία απασχόλησαν επίσης δύο μεγάλες ενότητες, η Υπηρεσία Δόμησης και η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, κ. Μίλτο Παγκά, συζήτησαν θέματα παράτασης μουσικής και, όπως είπε, είναι πολύ προσεκτικοί γιατί η όχληση από επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφέ, μπαρ κτλ. τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα αφού θέλουν ο πολίτης στο χώρο του να μην ενοχλείται από τέτοιες δραστηριότητες. Όπως εξήγησε, είχαν αιτήματα επιχειρηματιών στο κέντρο για παράταση ωραρίου μουσικής και μουσικών οργάνων οι οποίοι στο παρελθόν είχαν πάρει άδειες και τώρα ήθελαν να τις ανανεώσουν. Η δ.κ. έλεγξε εάν κατά το διάστημα του ενός χρόνου που ισχύει η άδεια τηρούσαν τους όρους ή είχαν καταγγελίες στην Αστυνομία από περιοίκους και όσοι έκαναν αιτήματα και ήταν παλιές άδειες παράτασης ανανεώθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Παγκάς εξήρε τη συμβολή και των περιοίκων αλλά και της υπηρεσίας ελέγχου αφού σε περίπτωση που κάποιος αθετήσει τους όρους επιβάλλεται πρόστιμο και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία ενώ όταν επαναληφθεί μπορεί να φθάσει μέχρι και στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι οι άδειες που ανανεώθηκαν προχθές ήταν για καταστήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου δεν υπάρχουν πολύ κοντά περίοικοι.
Είπε, ακόμη, ότι βρίσκονται σε διαβούλευση και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη βάσει εκθέσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Κάτι άλλο που είπαν είναι ότι το, αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με πρωτοβουλία της δ.κ., για τέταρτη χρονιά, θα διοργανωθεί συνάντηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, δηλαδή σχετικά με το οδόστρωμα, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια, τις συνοικίες κτλ., ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός, να συντονιστούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους και οι ενδιαφερόμενοι ενόψει της τουριστικής περιόδου που φέτος ξεκινάει νωρίτερα-τα πρώτα τσάρτερ αναμένονται τέλη Μαρτίου-λόγω του Πάσχα που είναι νωρίς.

Επίσης, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης ορισμένων σημείων του οδοστρώματος που παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω και της κακοκαιρίας. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα διαπιστώνεται ότι πρέπει να γίνουν τάπητες από την αρχή όπως αυτό που είχε γίνει μπροστά από τη Μητρόπολη πριν ένα χρόνο και στην Εθνικής Αντιστάσεως που η κατάσταση ήταν απελπιστική. Μάλιστα, είπε ότι σε πολλά σημεία της πόλης χρειάζεται…ξήλωμα από την αρχή ενώ πάσχουν και οι συνοικίες όπως αυτή της Ανάληψης που έχει μεγάλα προβλήματα.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι είχαν ένα αίτημα από τις Μαρίνες Ρόδου Α.Ε. για να συνδιοργανώσουν, μαζί με τον ΔΟΠΑΡ, αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χώρο της νέας μαρίνας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 18 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, στο χώρο της νέας μαρίνας. Θα συμμετάσχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, θα πάρουν μέρος η βραζιλιάνικη κοινότητα Ρόδου, οι σχολές χορού και στο τέλος του προγράμματος θα γίνει συναυλία με το Χρήστο Δάντη στο χώρο της μαρίνας. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Παγκάς, αυτό θέλουν να το καθιερώσουν.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς