Η «Δημιουργία του Κόσμου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μαρία Μανουκιάν συμμετέχει στη «Δημιουργία του Κόσμου», μια παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρα Αθηνών και του μουσικού διευθυντή Στέφανου Τσιαλή, σε συνεργασία με το περίφημο Fluxum Foundation & FluxLaboratory και την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Στη «Δημιουργία του Κόσμου» η μουσική συναντά τον χορό. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο μουσικός διευθυντής Στέφανος Τσιαλής σε συνεργασία με το περίφημο Fluxum Foundation & FluxLaboratory και την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, προσκαλούν τους φίλους των δύο τεχνών να απολαύσουν  τις γοητευτικότερες σελίδες στην ιστορία της μουσικής μπαλέτου, σε καθηλωτικές χορογραφικές δραματοποιήσεις. 

Η Ροδίτισσα  Μαρία Μανουκιάν αναμένεται να  μαγέψει τους φίλους του χορού και  όχι μόνο
Η Ροδίτισσα Μαρία Μανουκιάν αναμένεται να μαγέψει τους φίλους του χορού και όχι μόνο


Στιγμές από το καλλιτεχνικά ανήσυχο Παρίσι των αρχών του 20ού αιώνα, όπου οι δύο Τέχνες ακμάζουν και συμπορεύονται, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.  

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς το σώμα της ορχήστρας ερμηνεύει διάσημα, πληθωρικά έργα του Μανουέλ ντε Φάγια, ενώ στο δεύτερο παρακολουθούμε την αναβίωση της εμβληματικής χορογραφίας “La création duMonde” από τους αρχαιολόγους του χορού Μίλλισεντ Χόντσον και Κέννεθ Άρτσερ που υπογράφει συνθετικά ο  Ντάριους Μιγιώ.

Πηγές:           
• http://www.ert.gr/xorigies/la-creation-du-monde/
• http://popaganda.gr/pop-news/dimiourgia-kosmou-megaro-mousikis/