Απόπειρα προβοκάτσιας στα Ίμια;

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και το υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας  στις βραχονησίδες Ίμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών βρίσκεται ένα άτομο το οποίο επιχείρησε να μεταβεί από την Κάλυμνο, στα Ίμια, αναζητώντας να ναυλώσει πλωτό μέσο.

Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες του iefimerida καθόλη την διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβασή του στα Ιμια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι τέτοιο δεδομένο  θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Υπενθυμίζεται πως μόλις εχθές ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, εξαπέλυσε πρωτοφανείς απειλές ακόμα και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», είπε, μεταξύ άλλων.



Σύμφωνα με πληροφίες απο το: iefimerida.gr