To DNA των Ελλήνων

Γράφει η
Μαίρη Παπανδρέου

Ιστορικά και Επιστημονικά αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες, είμαστε πανάρχαιοι «αυτόχθονες»  όχι μόνον της  ευρύτερης Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά αποικήσαμε τη Δυτική Ευρώπη, και τη «Ανατολία».  Είναι γνωστό πως το 2000 π.Χ. ως Αχαιοί κατέκτησαν την Ανατολή και την Δ. Ευρώπη, όπως και ως Δωριείς το 1100 π.Χ. επεκτάθηκαν ακόμα περισσότερο.

Υπενθυμίζομε και τα υπερπόντια ταξίδια των Κρητών από την Κνωσσό(Μινωικός Πολιτισμός 3300-2000 π.Χ.), οι οποίοι είχαν κυριαρχήσει σε όλη τη Μεσόγειο από το 15000 π.Χ., κι έφτασαν μέχρι τη Ν. Αμερική όπως και την Βρετανία (Stone Hedge),  και άφησαν σκαλισμένα σε βράχους και ναούς, τον «διπλό Πέλεκυ», που ήταν το σύμβολό τους.

Οι πρόσφατες συναντήσεις κορυφής, για την ονομασία και το σύνταγμα της FYROM, μας θύμισαν τη φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «…είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας», που είπε όταν κατέκτησε την Εγγύς, Μέση και Άπω Ανατολή. Ας γνωρίζουν οι παραφραστές της μοναδικής Ιστορίας μας, ότι οι Μακεδόνες πάντα μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά, λάτρευαν το Δωδεκάθεο όπως όλοι οι Έλληνες και στη Μακεδονία παίζονταν οι αρχαίες τραγωδίες του Αισχύλου και του Σοφοκλή χωρίς να χρειάζονται μεταφραστές.

Έγκυροι Ιστοριογράφοι αναφέρονται στην Μακεδονία ως αναπόσπαστο τμήμα της χώρας μας, ο Στράβωνας και ο Ισοκράτης χαρακτήριζαν τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φίλιππο ως «γαλαζοαίματο Έλληνα», ο Πλούταρχος και ο Αρριανός αναφέρουν πως όταν «οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στον Ισθμό, εξέλεξαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως Αυτοκράτορα και Στρατάρχη όλων των Ελλήνων, προκειμένου να εκστρατεύσουν μαζί κατά των Περσών και να τους τιμωρήσουν για τα έκτροπα που είχαν κάνει εναντίον των Ελλήνων», δεν παραβρέθηκαν οι Λακεδαιμόνιοι, και έμεινε μέχρι σήμερα το ρητό «πλην Λακεδαιμονίων».

Έρευνες του DNA των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διερευνηθούν οι βιολογικές ρίζες των Ευρωπαϊκών πληθυσμών, απέδειξαν ότι οι Έλληνες κατά 80%  έχουν παλαιολιθική προέλευση (80.000 π.X.) όπως και η γενετική σύσταση και των Μακεδόνων κατά 99,6%. Όλα τα γενετικά στοιχεία συνηγορούν για την γενετική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας με ελάχιστες επιμιξίες από τους γειτονικούς πληθυσμούς και καμία επίδραση από μογγολικούς και νέγρικους λαούς.

Απέδειξαν επίσης, ότι και οι άλλοι Ευρωπαίοι κατά 80% έχουν παλαιολιθική προέλευση με τρία διαφορετικά κύματα μετακινήσεων, που αντιστοιχούν στις παγετωνικές περιόδους από το 50.000-9.000 π.Χ.  και ως την 8η χιλιετία, το DNA των Ιταλών ήταν όμοιο με των Ελλήνων και ο ένας στους τέσσερεις κάτοικους της Ν. Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδας) σήμερα έχει τη σφραγίδα του DNA των Ελλήνων. Οι δε Βάσκοι θεωρούν τους Έλληνες μακρινούς συγγενείς τους, αλλά και το όνομα του όρους Πυρηναία περιέχει την ελληνική λέξη «πυρ». Αντικείμενο έρευνας και η ονομασία των «Καρπαθίων ορέων» για την πιθανή σχέση με την Κάρπαθο.

Οι έρευνες του DNA επιβεβαιώνουν τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που απέδειξαν ότι στον Ελλαδικό χώρο υπάρχει συνεχής ανθρώπινη παρουσία, διότι περίπου πριν από 100.000 χρόνια έχομε κατοίκηση ανθρώπων στην Θεσσαλία, πριν από 50.000-45.000 χρόνια στην Θεόπετρα Τρικάλων, πριν από 35.000 χρόνια στον Κοκκινόπηλο  της Ηπείρου και μετά τα 30.000 χρόνια έχομε πολύ περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα κατοίκησης ανθρώπων στον Βόρειο Ελλαδικό χώρο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στον Κοκκινόπηλο Ηπείρου, βρίσκεται η αρχαιότερη έως σήμερα λιθοτεχνία και η τεχνική των λεπίδων ήταν μεγάλη τεχνολογική ανακάλυψη, διότι μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν μόνον βέλη. Ακόμα και σήμερα, οι Ηπειρώτες φημίζονται για την τέχνη της αριστοτεχνικής «λιθοδομής». Θυμόμαστε και την περίφημη Μακεδονική «σάρισα», το μακρύτερο και αποτελεσματικότερο ακόντιο των Μακεδόνων.

H Μυθολογία, συνεχώς αποδεικνύεται Ιστορία, όπως επιβεβαίωσαν και οι ανασκαφές του Σλήμαν στην Τροία και στις Μυκήνες, του Έβανς στην Κρήτη κ.α. για τις πανάρχαιες μετακινήσεις των Ελλήνων προς την Ανατολή και προς τη Δύση. Ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά του Πλάτωνα στον «Τίμαιο», για τους άθλους του Ηρακλή, ο οποίος όταν βρισκόταν στην Ευρώπη, απέκτησε δυο γιούς, τον «Κέλτο» και τον «Γαλάτη», δηλαδή, τους μετέπειτα γενάρχες των Ευρωπαϊκών Λαών.

Επιβεβαιώνεται επίσης, η αποίκηση των Ελλήνων, όχι μόνον στην Μικρά Ασία, αλλά και μέχρι την Άπω Ανατολή. Ας φέρομε στο νου, την ονομασία περιοχής της Κίνας, «Γιουνάν», από την αρχαία ελληνική φυλή των Ιώνων, που είχαν ιδρύσει και την περίφημη Ιωνική Φιλοσοφική Σχολή στα Μικρασιατικά παράλια.

Εμείς οι Έλληνες - ο πιο πολιτισμένος λαός της γεωγραφικής μας περιοχής - δεν ξεπέφτομε σε φθηνές/λαοπλάνες/άνοες/γλοιώδεις διατυπώσεις όπως π.χ. «…σύνορα της καρδιάς μας…». Να αναλογιστούν ότι μέχρι σήμερα στην Μ. Ασία χρησιμοποιούνται τα ελληνικά μας τοπωνύμια όπως: «Όλυμπος, Παρνασσός, Πίνδος, Πήδασος, Λάρισα» κ.α.  

Οι όποιοι αθέλητα ή θεληματικά ανιστόρητοι, να γνωρίζουν ότι εμείς οι Έλληνες δημιουργήσαμε την πρώτη ιστορικά αποδεδειγμένη γραφή, με τις πινακίδες που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στο Δισπηλιό Καστοριάς του 5500 π.Χ., την πινακίδα-σφραγίδα των Γιαννιτσών και την πινακίδα της Λήμνου (=Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο) και της Αλοννήσου της 3ης χιλιετίας π.Χ. όπου αναγράφεται η λέξη ΑΥΔΗ (φωνή) κ.α. Ο Επιστήμονας J. Mucke όπως και ο Θεόφιλος Μάγιερ γράφουν ότι: «Όλες οι χαρακτηρισθείσες ‘Ινδοευρωπαϊκές’ γλώσσες, κατάγονται από την ελληνική», επιβεβαιώνοντας την παρουσία μας, μέχρι την Περσία και την Ινδία.

Σε Διεθνές Συνέδριο, που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικά χρόνια στη Ρόδο, και είχε διοργανώσει ο Καθηγητής Παν. Αιγαίου, Υπεύθυνος του Τμήματος «Μεσογειακών Σπουδών» Ιωάννης Λυριτζής, με θέμα: «Οι Μεγάλες Φυσικές Καταστροφές και οι επιπτώσεις τους στους εκάστοτε πολιτισμούς», Άγγλος Καθηγητής Βιολογίας, είχε δηλώσει και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ότι εξέταζε το DNA των Ελλήνων από το 250 π.Χ. και οι έρευνές του είχαν φθάσει μέχρι το 1200 μ.Χ. Σε σχετική ερώτησή μου, αν το DNA των Ελλήνων παρέμενε το ίδιο, είχε απαντήσει: «Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι παρατηρείται η ίδια συχνότητα των ίδιων γονιδίων».