Το δάγκωμα του στοίχισε τρία χρόνια φυλάκιση

Την πρωτόδικη ποινή των 3 ετών φυλάκισης η οποία αναστέλλεται επί τριετία, διατήρησε και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, Καρπάθιος που πριν από εννιά χρόνια, δάγκωσε και έκοψε τον δείκτη του αριστερού χεριού 60χρονου συμπατριώτη του εξαιτίας διαφωνίας που είχαν για .. δύο ευρώ!

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο έκανε δεκτή την έφεση του κατηγορούμενου κρίνοντάς τον ένοχο για το περιστατικό σε βαθμό πλημμελήματος (στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε μετατραπεί σε πλημμέλημα η κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) και του διατήρησε την ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή που επίσης του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον Νοέμβριο του 2015.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 60χρονο παραστάθηκε ο κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επεισόδιο που κόστισε το δάκτυλο στον 60χρονο, σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2009 πρωινές ώρες  στα γραφεία του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, μέλη του οποίου ήταν κατηγορούμενος και παθών.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση σε δίκη, ο 60χρονος είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του Σωματείου πως κατά διαστήματα έλειπαν χρήματα από το κοινό ταμείο φιλοδωρημάτων που διέθεταν και ανέφερε ως υπεύθυνο για αυτό τον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε στο τηλέφωνο τον κατηγορούμενο προκειμένου να του κάνει συστάσεις και μετά από λίγη ώρα ο τελευταίος πήγε στα γραφεία όπου και αφού έριξε μία καρέκλα προς τον 60χρονο, του έπιασε το αριστερό χέρι και του δάγκωσε τον δείκτη με αποτέλεσμα να του το κόψει!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η «διαφορά» των χρημάτων που αποτέλεσε και την αφορμή για το όλο επεισόδιο ήταν μόλις δύο ευρώ!