Έπαυσαν οι κατηγορίες για την υπόθεση μαστροπείας στον 50χρονο επιχειρηματία

Έπαυσαν εφ’ όρου οι κατηγορίες που βάραιναν 50χρονο Ροδίτη επιχειρηματία, ο οποίος φέρονταν να εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας 19χρονης αλλοδαπής.

Η υπόθεση, που είχε εξιχνιαστεί το 2009,  εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Οκτώβριο του 2015, ο 50χρονος Ροδίτης είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για δύο περιπτώσεις σωματεμπορίας και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση επτά έτη κάθειρξης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 50χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή άσκησε έφεση και  εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε μαστροπεία (σε βαθμό πλημμελήματος) και την έπαυσε εφ’ όρου λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται 42χρονος Ρουμάνος ο οποίος αν και δεν εμφανίστηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκε ερήμην και του επιβλήθηκε η ίδια ποινή με τον 50χρονο Ροδίτη (ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κάθε μία, δηλαδή κατά συγχώνευση επτά έτη κάθειρξης), καθώς και 39χρονος αλλοδαπός Ρουμανικής καταγωγής που αθωώθηκε πρωτόδικα.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 21 Αυγούστου 2009 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 19χρονη Ρουμάνα και κατήγγειλε πως ο 42χρονος  συμπατριώτης της με την απειλή βίας την κρατούσε παρά τη θέληση της σε δωμάτια ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια ο ίδιος ερχόταν σε συνεννόηση με τον 50χρονο, ο οποίος και την μετέφερε σε προκαθορισμένα ραντεβού με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της έναντι διαφόρων χρηματικών ποσών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο Ρουμάνο, όχι όμως και τον 50χρονο σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, όπως επίσης και για τον 39χρονο Ρουμανικής καταγωγής, μετά την κατάθεση στον ανακριτή της νεαρής κοπέλας, ενώ σε βάρος όλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σωματεμπορία.