Δεν έχει χρόνο για στεναχώριες η Ρόδος

Άσκοπη και ανούσια καθίσταται από προχθές κάθε συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο  μπορεί να διεκδικήσει η Ρόδος την πρωτιά στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής κατηγορίας. Η «κρύα» ήττα με 1-0 από το Λουτράκι, σε συνδυασμό με τη νίκη του πρωτοπόρου Εθνικού επί της Προοδευτικής, άνοιξε την «ψαλίδα» στους οκτώ βαθμούς, που για τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλη για να μπορεί να καλυφθεί.  

Βάσει της εικόνας του αγώνα της Κυριακής, τα «ελάφια» δεν άξιζαν να χάσουν. Ταυτόχρονα όμως δεν άξιζαν και να κερδίσουν το ματς, καθώς η μέτρια μέρα στην οποία βρέθηκαν παίκτες-κλειδιά, σε συνδυασμό με τις απουσίες του τιμωρημένου Αυγενικού και του Παβίσεβιτς που «αποχαιρέτησε» όπως «αποχαιρέτησε», δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν από το μονότονο μοτίβο μίας φλύαρης και ανούσιας υπεροχής. Ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που η Ρόδος δυσκολεύτηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό να «πατήσει» στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή και να απειλήσει, για να «πληγωθεί» τελικά από μία στημένη μπάλα στο 82’. 

Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο «εκτροχιασμός» από τις «ράγες» του πρωταθλητισμού δεν ήταν μία εξέλιξη που δεν συνυπολογιζόταν στα σενάρια των ανθρώπων της ομάδας. Οι τελευταίοι έχουν διαμηνύσει εδώ και καιρό πως ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος της ανόδου χαθεί, η Ρόδος θα συνεχίσει με την ίδια ένταση, ώστε το τέλος της χρονιάς να τη βρει μ’ έναν έτοιμο κορμό, που θα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν. Από εδώ και στο εξής, το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουν τα «ελάφια» είναι να πάρουν τις νίκες που θα τα εδραιώσουν στην κατηγορία (η απόσταση από την τέταρτη θέση μέχρι τη γραμμή του υποβιβασμού δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί τον εφησυχασμό) και παράλληλα να προετοιμαστούν για του χρόνου. 
 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Ρόδος έχει ρεπό. Η εβδομάδα θα κυλήσει με προπονήσεις, προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, ενώ ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με το Διαγόρα, στη διάθεση του Τίμου Καβακά επανέρχονται οι Μιχάλης Αυγενικού και Λεωνίδας Παναγόπουλος. Οι της Ρόδου ελπίζουν πως μέχρι τότε θα έχει διευθετηθεί και το γραφειοκρατικό σκέλος της μεταγραφής του Αργεντινού επιθετικού Λιονέλ Μπούτερ.