Δεν πήρε κανένας Κασιώτης το επίδομα για τους νησιώτες

Δεν πήρε κανένας Κασιώτης το επίδομα για τους νησιώτες

Δεν πήρε κανένας Κασιώτης το επίδομα για τους νησιώτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Λόγω λάθους στον ταχυδρομικό κώδικα

Λόγω λάθους στον ταχυδρομικό κώδικα, κανένας από τους κατοίκους της Κάσου δεν πήρε το ειδικό κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε στους νησιώτες ως “αντιστάθμισμα” στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ο αντιδήμαρχος Κάσου κ. Νικολάου Ιωάννης.
Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως είναι γνωστό έχει λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του «Ειδικού κοινωνικού μερίσματος σε νησιώτες» του νομού Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης να εξισορροπηθεί η απώλεια, των κατοίκων αυτών των περιοχών, από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 01/01/2018.

Στην κατηγορία των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονταν και οι κάτοικοι της Κάσου.
Σας ενημερώνουμε ότι μέρος των δικαιούχων κατοίκων της Κάσου, δεν έλαβε αυτό το επίδομα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δεχόταν την υποβολή των δηλώσεων διότι εκ παραδρομής στη ταχυδρομική διεύθυνση κατοίκων αναφέρεται ταχυδρομικός κώδικας 85700 της Καρπάθου.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Κάσου όταν στο παρελθόν, πλέον της πενταετίας, είχαν κάνει έναρξη στη ΔΟΥ Καρπάθου, εκ παραδρομής στα στοιχεία τους δηλώθηκε Ταχυδρομικός κώδικας της Καρπάθου κι όχι της Κάσου, από την υπηρεσία, πιθανόν διότι η ΔΟΥ είχε βάση την Κάρπαθο.

Με την υποβολή δήλωσης του ειδικού κοινωνικού μερίσματος σε νησιώτες, η εφαρμογή αντλούσε στοιχεία με κριτήριο μόνιμης κατοικίας λανθασμένες ταχ. διευθύνσεις όσον αφορά τον Τ.Κ. (παράδειγμα Φρύ Κάσου Τ.Κ. 85700 αντί Φρύ Κάσου Τ.Κ. 85800 αντίστοιχα για Παναγία Κάσου, Πόλι, Αρβανιτοχώρι, Αγία Μαρίνα, Εμπορειός και Κάσος-οικισμοί που δεν υπάρχουν στην Κάρπαθο).

Αν και το λάθος έγινε αντιληπτό και έγιναν σε κάποιες περιπτώσεις μεταβολή στην καταχώρηση ατομικών στοιχείων (Τ.Κ.) η εφαρμογή του Ειδικού κοινωνικού μερίσματος σε νησιώτες, αντλώντας στοιχεία σε βάθος πενταετίας, δεν έκανε δεκτή την αίτηση γιατί η βάση δεδομένων αντλεί στοιχεία έως και 31/10/2017.

Για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας παρακαλούμε να προβείται στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι κάτοικοι της Κάσου που αδικήθηκαν από λάθος της υπηρεσίας, να δικαιωθούν λαμβάνοντας το Ειδικό κοινωνικό μέρισμα σε νησιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιθανόν το ίδιο πρόβλημα καταχώρησης λανθασμένων ατομικών στοιχείων να επανέλθει σε μελλοντική ανάλογη παροχή αν δεν δοθεί η δυνατότητα να γίνουν διορθώσεις-ενημέρωση της βάσης δεδομένων σε βάθος πενταετίας.
Ως Δήμος Κάσου είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παροχή στοιχείων για τους δικαιούχους που αδικήθηκαν.

Ο Αντιδήμαρχος Κάσου
Νικολάου Ιωάννης».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009