Κοπή πίτας του ΓΕΛ Αφάντου

Σε μια πολύ ζεστή και κατανυκτική ατμόσφαιρα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αφάντου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Ο μητροπολίτης, αφού ευλόγησε την πίτα, ευχήθηκε στους μαθητές/τριες καλή χρονιά, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την καθημερινή τους προσπάθεια στο σχολείο, βαδίζοντας υπομονετικά στον ανηφορικό δρόμο της απόκτησης χρήσιμων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ουσία και το πραγματικό νόημα της Χριστιανικής Πίστης και του διδάγματος του Χριστού, όπως επίσης και στη σημασία της εκπαίδευσης για το μέλλον το μαθητών/τριών και τη δημιουργία αυτόνομων προσωπικοτήτων, ικανών να αντιστέκονται στη μαζοποίηση και στις διαβρωτικές δυνάμεις του σύγχρονου πολιτισμού.
 

Τα απλά και ουσιαστικά του λόγια και οι παραινέσεις του προς τους μαθητές/τριες άγγιξαν τις καρδιές τους και γέμισαν με χαρά και αισιοδοξία τα πρόσωπά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ρόδου κ. Διακοσταματίου Σάββας,  η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  Διά Βίου Μάθησης & Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού κ. Γιασιράνη Χαρίκλεια και ο Υπεύθυνος στον Τομέα Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου κ. Πετράκης Σωτήριος.