Η βαλίτσα της Ουκρανής είχε μέσα 9,3 κιλά χασίς

Με μία βαλίτσα που περιείχε δέκα συσκευασίες με περισσότερα από εννέα κιλά χασίς ήρθε στη Ρόδο 20χρονη αλλοδαπή Ουκρανικής καταγωγής, την οποία παρέδωσε σε 23χρονο Ροδίτη!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και σήμερα το πρωί οι δύο συλληφθέντες θα προσαχθούν στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε η 20χρονη Ουκρανή.

Σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκε να κατέχει δέκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 9.335 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης. Η αλλοδαπή συνελήφθη και εξεταζόμενη από τους λιμενικούς δήλωσε ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει στον 23χρονο.

Έτσι στήθηκε ελεγχόμενη παράδοση και χθες το μεσημέρι η αλλοδαπή συνάντησε σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου τον 23χρονο και του παρέδωσε τη βαλίτσα μετα ναρκωτικά. Αμέσως μετά, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνέλαβαν και τον Ροδίτη ο οποίος μαζί με την αλλοδαπή προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Και οι δύο κρατούνται προκειμένου σήμερα να περάσουν τη πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.