Καταδικάστηκε για κλοπή μοτοσικλέτας και για την διάρρηξη αυτοκινήτου

Καταδικάστηκε για κλοπή μοτοσικλέτας και για την διάρρηξη αυτοκινήτου

Καταδικάστηκε για κλοπή μοτοσικλέτας και για την διάρρηξη αυτοκινήτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Η ποινή των 6 ετών κάθειρξης επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 27χρονο από τη Σορωνή για την κλοπή μίας μοτοσικλέτας και την διάρρηξη ενός αυτοκινήτου.

Ο 27χρονος που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, είχε συλληφθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2017 το μεσημέρι για τις κλοπές αυτές και μόλις μιάμιση ώρα αφότου είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από την ανακρίτρια Ρόδου για άλλη υπόθεση που είχε συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, ο ...αμετανόητος δράστης, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την κλεμμένη μηχανή με την οποία κυκλοφορούσε και τις επιπλέον άλλες δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών που είχε διαπράξει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα της περιοχής μας (μία ημέρα νωρίτερα)!
Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μόλις όμως ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος επέστρεψε στις … παλιές του συνήθειες! Έτσι περίπου στις 3.30 το μεσημέρι στις 14 Φεβρουαρίου 2017 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα που νωρίτερα είχε κλέψει, ενώ είχε προλάβει να διαπράξει και μία ακόμη κλοπή σε ξεκλείδωτο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από όπου και αφαίρεσε αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.

Τα χρήματα, τα αντικείμενα και η μοτοσικλέτα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο 27χρονος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη δεύτερη υπόθεση και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Αυτή η δεύτερη υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την οποία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Κάνδια Πολυχρόνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών