Επίσκεψη μαθητών του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επίσκεψη μαθητών  του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου  στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επίσκεψη μαθητών του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές της Α1 και Γ2 τάξης του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σκοπό να αιτηθούν τη διοργάνωση εθελοντικής δενδροφύτευσης κάποιας περιοχής του νησιού μας, την οποία και θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στoπλαίσιo του Εθελοντικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι, Δρω και Κινητοποιώ» που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά οι:
1. Φλεβάρης Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων - Χωροταξίας & Περιβάλλοντος
2. Μπαριανάκης Μιχαήλ, Πρόεδρος Φυτωρίου Α.Ε.
3. Ευστρατίου Χρήστος, Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας:
4. Γιασιράνη Χαρίκλεια, Εντεταλμένος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης
οι οποίοι και τους μίλησαν παρουσιάζοντας το έργο της Περιφέρειας σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Φυτώριο Α.Ε.

Οι μαθητές μέσω της αντιπροσώπου τους, Αναστασίας Διακοσταμάτη, μαθήτριας της Γ2 τάξης, διάβασαν την επιστολή που είχαν ετοιμάσει με το αίτημά τους και την επέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος και τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργή συμμετοχή μας.

Επεσήμανε ακόμη ότι το νησί μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς και ότι η συμμετοχή τόσο των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών του 5ου ΔΣ πόλεως Ρόδου όσο και των τοπικών φορέων θα ενισχύσει την οικολογική συνείδηση, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Επίσης, οι μαθητές της Α1 τάξης χάρισαν στον κ. Φλεβάρη και στον κ. Μπαριανάκη οικολογικά ημερολόγια που έφτιαξαν οι ίδιοι στην τάξη τους.
Τόσο ο κ. Φλεβάρης, όσο και οι κύριοι Μπαριανάκης και Ευστρατίου, δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν το αίτημα των μικρών εθελοντών το Μάρτιο μήνα.

Ακολουθεί η επιστολή που επιδόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Φυσικών Πόρων-Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
«Ρόδος, 1 Φεβρουαρίου 2018
Κύριε Φλεβάρη,
Είμαστε οι μαθητές/τριες των τάξεων Α1, Γ2, Παράλληλης Στήριξης και Τ.Ε. του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου. Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ13.1/163822/Δ2/4-10-2016). Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργούς πολιτειότητας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά και η καλλιέργεια στάσεων ενεργού κοινωνικής προσφοράς.

Εμείς, που για πρώτη φορά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αυτό, αποφασίσαμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε συλλογικά έτσι ώστε μέσα από κατάλληλες δράσεις να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας βοηθήσετε να υλοποιήσουμε την επιθυμία μας και να μας δώσετε την άδεια να προχωρήσουμε μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους μας σε δενδροφύτευση περιοχής που θα μας υποδείξετε.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές/τριες των τάξεων
Α1, Γ2, Παράλληλης Στήριξης
και Τ.Ε.του 5ου Δ.Σ. Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern