Ένας 15χρονος με ταλέντο στο...."χάκινγκ"!

Ανταλλακτικά αξίας 1500 ευρώ για τον υπολογιστή του παρήγγειλε διαδικτυακά 15χρονος αλλοδαπός στην Κω, τα οποία πλήρωσε με πιστωτική κάρτα 33χρονου!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου 20 μέρες πριν όταν ο 33χρονος έχασε το πορτοφόλι του, το οποίο και βρήκε ο 15χρονος Ρουμάνος και του το επέστρεψε. Όπως διαπίστωσε ο 33χρονος όλα τα χρήματα, κάρτες και τα λοιπά που είχε μέσα στο πορτοφόλι του ήταν εκεί και δεν έλειπε κάτι.

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να λαμβάνει μερικά ύποπτα μηνύματα από την τράπεζα του για κινήσεις που έγιναν με την κάρτα του, ενώ έλαβε και ένα τηλεφώνημα από μία εταιρεία η οποία του ζητούσε να διασταυρωθούν τα στοιχεία του καθώς είχε γίνει αγορά από το διαδίκτυο ύψους 1.500 ευρώ!

Προχθές ο 33χρονος υποψιασμένος ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω όπου και είπε όλη τη παραπάνω ιστορία. Αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του νεαρού Ρουμάνου διαπίστωσαν πως ο 15χρονος είχε παραγγείλει διάφορα ανταλλακτικά (κάρτες γραφικών, παιχνίδια κ.α.) για τον υπολογιστή του αξίας 1.500 ευρώ τα οποία πλήρωσε με τους κωδικούς της κάρτας του 33χρονου. Τα δε στοιχεία τα είχε κρατήσει όταν είχε βρει το πορτοφόλι!
Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.