Aθώοι γιαγιά και πατέρας για απόπειρα πώλησης βρέφους

Aθώοι γιαγιά και πατέρας για απόπειρα πώλησης βρέφους

Aθώοι γιαγιά και πατέρας για απόπειρα πώλησης βρέφους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου γιαγιά και πατέρας που κατηγορούνταν ότι αφαίρεσαν το τριών μηνών εγγόνι και παιδί του αντίστοιχα, προκειμένου να το πουλήσουν σε Αλβανό έναντι του ποσού των 3000 ευρώ!

Οι δύο αθίγγανοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα του παιδιού στις 11 Νοεμβρίου 2010 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και δήλωσε ότι ο βιολογικός πατέρας και η γιαγιά του βρέφους, σκόπευαν να πουλήσουν το μωρό προκειμένου με τα χρήματα που θα λάμβαναν να αγοράσουν … αυτοκίνητο!

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου η νεαρή μητέρα του μωρού δήλωσε πως όλα έγιναν επειδή είχαν καβγαδίσει με τον 28χρονο σύζυγό της! Το ίδιο ισχυρίστηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι διαβεβαιώνοντας παράλληλα το δικαστήριο πως πλέον ο έγγαμος βίος του ζευγαριού πάει πολύ καλά.

Έτσι και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και οι δύο ΡΟΜΑ απαλλάχτηκαν από την κατηγορία και κρίθηκαν αθώοι.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Κοκκινογένης.

Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική και δικαστική έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η 13χρονη –τότε κοπέλα- που κατοικούσε στην Αθήνα, αρχές του καλοκαιριού του 2010 ήρθε στη Ρόδο μαζί με τον σύντροφό της.

Η ανήλικη που τότε ήταν ήδη έγκυος διέμεινε με την μητέρα του άνδρα της, αν και δεν είχαν παντρευτεί, τον πατέρα του και τα αδέλφια του, όλοι μαζί στο Κορακόνερο. Στις 31 Αυγούστου 2010 η 13χρονη ΡΟΜΑ φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, το ι.χ. αγροτικό αυτοκίνητο του συζύγου της (ο οποίος δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί και δεν την είχε παντρευτεί) κατασχέθηκε από την αστυνομία ως το μέσο με το οποίο μέλη της οικογένειας των ΡΟΜΑ, διέπρατταν κλοπές.

Έτσι όταν γεννήθηκε το μωρό, πεθερά και βιολογικός πατέρας, πρότειναν στην 13χρονη να πουλήσουν το βρέφος σε έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που διέμενε σε συνοικία της πόλης της Ρόδου, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ! Μάλιστα οι ίδιοι επεσήμαναν πως με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοράσουν αυτοκίνητο!

Η 13χρονη αρνήθηκε παρά την επιμονή του συζύγου και της πεθεράς της, και όταν στις 11 Νοεμβρίου 2010 μετά από επίμονες πιέσεις ζήτησε από τον σύζυγο της χρήματα προκειμένου να επιστρέψει μαζί με το μωρό στους δικούς της στην Αθήνα, μαζί με την μητέρα του, της άρπαξαν δια της βίας το βρέφος και την έδιωξαν από το παράπηγμα που διέμεναν όλοι μαζί. Τότε η ανήλικη μητέρα ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Πατέρας και γιαγιά του βρέφους συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων