Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνες  για κλοπές χρυσαφικών

Στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αθίγγανες ηλικίας 38 και 41 ετών οι οποίες είχαν επιδοθεί στις κλοπές χρυσαφικών και άλλων αντικειμένων από σπίτια της περιοχής μας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών σε κάθε μία κατηγορουμένη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Οι δύο αθίγγανες είχαν συλληφθεί πριν από έξι χρόνια από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα λογοδοτήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες ΡΟΜΑ εντοπίστηκαν στις 25 Μαΐου 2012  από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ύστερα από έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους είκοσι (20) κομμάτια χρυσών και ασημένιων αντικειμένων (κοσμήματα, νομίσματα κ.α.) τα οποία όπως πρόεκυψε προέρχονται από κλοπές.

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν:
• Ένα ζεύγος κλειδιών ειδικά τροποποιημένα ώστε να ταιριάζουν σε κλειδαριές παρόμοιου τύπου
• Δυο (2) τηλεκάρτες που χρησιμοποιούνται ως διαρρηκτικά εργαλεία.
Τα αντικείμενα και τα χρυσαφικά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Απολογούμενες, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως όχι μόνο δεν έκαναν καμία κλοπή αλλά και πως τα κοσμήματα που βρέθηκαν ανήκουν στις ίδιες τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ψεύτικα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ η κάθε μία.