Σκουρλέτης: “Νέος Καλλικράτης”  το επόμενο δίμηνο

Εντός του επόμενου διμήνου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο Καλλικράτη και τις μεταρρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την παρέμβασή του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Ο ΥΠΕΣ συμμετείχε στην συνάντηση μετά από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της, Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη.

Ταυτόχρονα ο κ. Σκουρλέτης, επανέλαβε την πρόθεσή του, για την προώθηση μέσω του νομοσχεδίου της καθιέρωσης της απλής αναλογικής για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο με έμφαση ότι θα λάβει υπόψιν του, τις προτάσεις και τις θέσεις των δημάρχων και των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του υπουργείου για ενίσχυση των δήμων με επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να αξιοποιήσουν μια σειρά από προγράμματα χρηματοδότησης.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί ρύθμιση για τη δημιουργία ενός μόνιμου διυπουργικού οργάνου με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και αυτοδιοικητικών οργάνων, στο οποίο, όπως είπε: «Από κει θα περνάνε οπωσδήποτε όλα τα νομοθετήματα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να βλέπουμε το αποτύπωμά τους στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων των δύο Βαθμών. Ένας διαρκής αυτοδιοικητικός μεταρρυθμιστικός “φακός” για την οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όχι σε μία άτυπη βάση, αλλά θεσμοθετημένη».