Αυξημένα κατά 5% τα slots στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

Αυξημένα σε ποσοστό περίπου 5% είναι τα slots των αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο της Ρόδου για τη φετινή τουριστική περίοδο, όμως λόγω της αύξησης που θα έχουμε και στις ξενοδοχειακές κλίνες, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους τουρίστες για να καλύψουμε τα νέα δωμάτια που προστέθηκαν.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποίησε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα μηνύματα για τις αφίξεις είναι θετικά, αλλά δεν αρκούν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα μεγάλης αύξησης αφίξεων δίχως την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και βελτίωσης χωρητικότητας και εξυπηρέτησης πελατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αλλά ούτε και αύξηση εσόδων όταν πουλάμε φθηνά τον προορισμό μας και με αυξημένη φορολογία.

Αναλυτικά στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες, 
Κύριε Δήμαρχε, Κύριε εκπρόσωπε της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 
Κύριοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Εκπρόσωποι φορέων και αρχών,
Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά και καλή ποιοτική χρονιά!
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό!

Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες συνανθρώπων μας, ο Σύλλογος μας αποφάσισε και φέτος, η κοπή της πίτας μας να συνδυάζεται με κοινωνική εκδήλωση, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση των ιδρυμάτων και των λοιπών δομών πρόνοιας του νησιού μας.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το σύνολο των ξενοδόχων βοηθάμε όλη τη σαιζόν και ειδικά στο τέλος με την αποστολή εμπορευμάτων- πρώτων υλών στα ιδρύματα.

Δυστυχώς, φέτος οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, γι’αυτό αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την σημερινή κοινωνική εκδήλωση – χοροεσπερίδα, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας.

Είμαι ειλικρινά συγκινημένος για την ανταπόκριση σας. Σας ευχαριστώ πολύ!
Φέτος θα πρότεινα να μην έχουμε ομιλίες, παρά μόνο ευχές! Αφού το 2018 προβλέπεται συναρπαστικό, γεμάτο με νέες προκλήσεις αλλά και δικαιολογημένο ενθουσιασμό για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού!

Τα μηνύματα για αφίξεις είναι θετικά, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Αφού γνωρίζουμε όλοι πόσο ευαίσθητος είναι ο τουρισμός, επομένως δεν μας επιτρέπεται ο εφησυχασμός! Επιπλέον, δεν μπορούμε να πετύχουμε τα νούμερα που κυκλοφορούν, ούτε έχουμε την δυνατότητα μεγάλης αύξησης αφίξεων δίχως την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και βελτίωσης χωρητικότητας και εξυπηρέτησης πελατών στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αλλά ούτε και αύξηση εσόδων όταν πουλάμε φθηνά τον παράδεισο που διαθέτουμε αλλά με αυξημένη φορολογία! Ειδικά με την αύξηση του ΦΠΑ δύσκολα ανταποκρίνονται οι περισσότερες επιχειρήσεις! 

Ας μην πανηγυρίζουμε λοιπόν για την αύξηση αφίξεων που είχαμε και θα έχουμε, όταν έχουμε μείωση εσόδων και αύξηση φορολογίας! Επιπλέον, χρειαζόμαστε αύξηση αφίξεων περίπου 10% για να καλύψουμε την αύξηση των κλινών και να επιτύχουμε τις ίδιες πληρότητες με το 2017, στα ξενοδοχεία μας! Τα στοιχεία όμως που έχουμε από το αεροδρόμιο, δείχνουν αύξηση των slots μόνο 5%. Επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας!
Θα πρότεινα λοιπόν σήμερα, όλοι μαζί, ενωμένοι, να διασκεδάσουμε και να ευχηθούμε να έχουμε μία ποιοτική κι επιτυχημένη σαιζόν!

Ο Σύλλογος μας θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ποιότητας τουρισμού της Ρόδου που διεξήγαγε (ο Σύλλογος μας) σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και με την συνδρομή των μελών του καθώς και των τουριστικών γραφείων της Ρόδου,GemTravel – Hellenic, TravelExchange και Biblioglobus, στις 24.02 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Τότε, όλοι μαζί, με συνεργατικό συντονισμό και ειλικρίνεια, να βελτιώσουμε την ποιότητα και να προετοιμάσουμε την Ρόδο μας, για να εξυπηρετήσουμε τα εκατομμύρια επισκέπτες που μας εμπιστεύθηκαν και που περιμένουμε!

Σας ευχαριστώ όλους! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο μας και ειδικά το Διοικητικό Συμβούλιο, την διεύθυνση και το προσωπικό του ArionPalace και βέβαια όλους εσάς που είσαστε απόψε κοντά μας! 
Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!”