Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια στην Ρόδο

Κρούσμα μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε μαθήτρια  στο νησί της Ρόδου, το οποίο ευτυχώς διαγνώστηκε έγκαιρα και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από τους γιατρούς του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους της περιοχής μας, το κρούσμα μηνιγγίτιδας διαγνώστηκε σε μαθήτρια, έπειτα από σχετικά συμπτώματα που παρουσίασε και τα οποία την οδήγησαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν την υποψία των γιατρών και αμέσως ξεκίνησε να εφαρμόζεται η ενδεδειγμένα επιστημονικά θεραπεία για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η κατάσταση της υγείας της, βρίσκεται σε απόλυτα ομαλή εξέλιξη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου μας και βρίσκεται υπό την εποπτεία έμπειρων γιατρών.

Επιπλέον, για να μην υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία στον οικογενειακό και φιλικό περίγυρο του κοριτσιού χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, ενώ με εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας του υγειονομείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε απολύμανση των χώρων όπου η νεαρή μαθήτρια παρακολουθούσε μαθήματα (σχολείο κλπ) για να μην υπάρχει καμία ανησυχία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και ότι ενημερώθηκαν άπαντες (γονείς, εκπαιδευτικοί, φροντιστές κλπ) για να ακολουθήσουν τις οδηγίες που προβλέπονται.