Σκάνδαλο υπάρχει - Δύσκολο ν’ αποδειχθεί

Με την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Υγείας, «πλήρωσε» το σχέδιο νόμου που συνέταξε για να πλήξει τα συμφέροντα στον φαρμακευτικό κλάδο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, για το σκάνδαλο της NOVARTIS, έκανε αναφορά στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι ο βασικός λόγος που απομακρύνθηκε απ’ αυτό, ήταν νομοσχέδιο που κατέθεσε και που θα έβαζε τέλος στα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου.

«Ο νόμος μπορεί να ψηφίστηκε, τόνισε, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί αυτοί που δεν τους συνέφερε να εφαρμοστεί, με απομάκρυναν από το υπουργείο».
Αναφερόμενος στην υπόθεση της NOVARTIS, είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο, ωστόσο είναι δύσκολο, εάν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή και τεκμηριωμένα, ν’ αποδειχθεί ποιοι δωροδοκήθηκαν. «Είναι δύσκολο, αν δεν έχεις απτές αποδείξεις, να αποδείξεις την ενοχή κάποιου, όσο ψηλά και αν βρίσκεται».

Ερωτηθείς ποιοι είναι υπεύθυνοι για την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, ο κ. Κρεμαστινός είπε πως είναι πολλοί, ωστόσο η τελική υπογραφή μπαίνει από τον υπουργό.