Ένοχος με ελαφρυντικό για την χασισοφυτεία στο μπαλκόνι του σπιτιού του

«Στα μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων 38χρονος Βούλγαρος που είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια στη Ρόδο, καθώς είχε μετατρέψει το μπαλκόνι του σπιτιού του σε φυτεία, ενώ κατείχε και 1.160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης Στεφανίας Καρακατσάνη έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου τον 38χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών την οποία ανέστειλε υπό τους όρους της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στον κοινωνικό επιμελητή και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του αλλοδαπού στην Παστίδα και τον συνέλαβαν.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος αλλοδαπός είχε μετατρέψει το μπαλκόνι του διαμερίσματος του σε χώρο καλλιέργειας φυτών κάνναβης, έχοντας τοποθετήσει και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την άρτια ανάπτυξή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκε έρευνα στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 το μεσημέρι, στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 160 γραμμαρίων, τοποθετημένη μέσα σε -12- αυτοσχέδιες συσκευασίες

• Έξι -6- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,15 έως 2,10 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε σε μπαλκόνι του σπιτιού

• Τέσσερις -4- ζυγαριές ακριβείας

• Καλλιεργητικός εξοπλισμός που περιλάμβανε μεταξύ άλλων κηπουρικά εργαλεία, λίπασμα, μετρητές υγρασίας – ph και σύστημα ποτίσματος με ρυθμιστή ροής και σωλήνες

• Αποξηραμένα κλαδιά και σπόροι κάνναβης

• Το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ

• Κινητό τηλέφωνο

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα κατασχέθηκαν.

Όπως προκύπτει, από τη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης από την αστυνομία, ο δράστης καλλιεργούσε συστηματικά κάνναβη, την οποία στην συνέχεια συνέλλεγε, συσκεύαζε και διακινούσε.

Ο 38χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.