Καταδικάστηκε  21χρονος τσιγγάνος  για κλοπές

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 21χρονο αθίγγανο που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βίκτωρ Μας, του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας αλλά και του μειωμένου καταλογισμού και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Νοέμβριο του 2016 είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια για μία κλοπή και τελικά είχε διαπιστωθεί ότι είχε διαπράξει τέσσερις!

Πιο συγκεκριμένα, ο 21χρονος συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου γιατί αφαίρεσε από το σπίτι 27χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη δικαιούχο. 

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν επιπλέον 4 κλοπές  σε σπίτια, και κλοπή σε αυτοκίνητο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 21χρονου, ο οποίος από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 έως τις 01-12-2015  αφαίρεσε κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή.