Σήμερα η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ», έξι χρόνια κατά τα οποία η «δουλειά» που έχει γίνει είναι πάρα πολύ σημαντική και ζωτικής – τις περισσότερες φορές – σημασίας!

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μίλησε στη «Ροδιακή», θέλοντας να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη και τους υποστηρικτές  του.
Κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες παιδιά προσβάλλονται από καρκίνο, ενώ και στην περιοχή μας οι αριθμοί συγκλονίζουν.
Η σημερινή ημέρα έχει ως στόχο της την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Στο πλαίσιο αυτό και το διοικητικό συμβούλιο της ΡΟΔΑΥΓΗΣ μίλησε για τα έξι χρόνια λειτουργίας του συλλόγου.
«Έξι χρόνια γεμάτα με προσπάθεια, αγάπη για όλα εκείνα τα παιδιά που ξαφνικά νοσούν από ΚΑΡΚΙΝΟ και χρειάζονται να έχουν ένα στήριγμα, μία βοήθεια τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους ! 

Χρειάζονται να μπορούν να ελπίζουν ότι ... αύριο θα βρεθεί και για αυτούς κάποιος Συμβατός Δότης Μυελού των Οστών, που με λίγο αίμα θα τους δώσει πίσω τη ζωή τους !

Πάνω από 10.000 δότες έχουμε καταχωρήσει εκ’ των οποίων 3 βρέθηκαν συμβατοί και χάρισαν ζωή !!
Χρειάζονται επίσης να ελπίζουν ότι στην πιο δύσκολη στιγμή που επικαλούνται να αντιμετωπίσουν, θα σταθείς δίπλα τους κοινωνικά, ηθικά αλλά και οικονομικά. Δύσκολες περιπτώσεις καλούμαστε να βοηθήσουμε πολλές φορές , προπάντων όταν υπάρχουν απώλειες παιδιών. 

Αλλά παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη της προσφοράς μας και της συμπαράστασης μας στα μέλη της οικογένειας .
Και αυτά όλα τα κάνει η «ΡΟΔΑΥΓΗ» στο μέτρο των δυνατοτήτων της και συνεχίζει την προσπάθεια καθημερινά.

Αυτό για εμάς –αναφέρει το δ.σ. - σημαίνει ότι πλέον η προσπάθεια για σωστή ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου έχει πιάσει τόπο, δυναμώνει γίνεται πιο πρακτική, πιο άμεση.
Το παιδί είναι ζωή και ελπίδα για το μέλλον, πολύ δε περισσότερο όταν απειλείται η ζωή του και χρήζει Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι πλέον δε γίνεται με την παλαιότερη μέθοδο με μυελό αλλά με αιμοποιητικά κύτταρα όπου είναι σαν μία απλή εθελοντική αιμοδοσία, απλή για τον δότη αλλά για τον λήπτη πολύ σημαντική, γιατί αποτελεί τη μοναδική ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. 

Γι' αυτό και στόχοι και σκοποί μας είναι να αυξήσουμε τους Δότες ενημερώνοντας τον κόσμο γιατί η συχνότητα του παιδικού καρκίνου αυξάνεται. 
Επίσης θα συνεχίσουμε να στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα όχι μόνο στους γονείς και στα παιδιά που υποφέρουν, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη, ΟΤΙ ΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ!

Η "ΡΟΔΑΥΓΗ" ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ” ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ"
Οι ανάγκες αίματος των παιδιών μας, που φιλοξενούνται στο ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΠΙΔΑ είναι αρκετές !!!