Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό που συνελήφθη με φιξάκια κοκαΐνης

Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό που  συνελήφθη με φιξάκια κοκαΐνης

Κάθειρξη 8 ετών σε Αλβανό που συνελήφθη με φιξάκια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) 36χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί στην Κω με περίπου 400 γραμ. κοκαΐνης η οποία ήταν έτοιμη σε «φιξάκια» για να διατεθεί σε τοξικομανείς του νησιού, ενώ αθώα κρίθηκε η 30χρονη σύζυγός του!

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 36χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Νοεμβρίου 2016 το πρωί οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 36χρονου και σε ένα αυτοκίνητο που έχει στην ιδιοκτησία του χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν το παραμικρό. Ο 36χρονος προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, ενώ αστυνομικοί συνέχισαν να παρακολουθούν το σπίτι και την 30χρονη Αλβανίδα σύζυγο του.

Πράγματι λίγο αργότερα η σύζυγος πλησίασε σταθμευμένο κοντά στο σπίτι της ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε συγγενικό τους πρόσωπο και πήρε από μέσα δύο σακούλες τις οποίες πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Τις σακούλες αμέσως μετά περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν κρυμμένα μέσα σε διάφορα αντικείμενα 108 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 381 γραμμαρίων! Επιπρόσθετα, από τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης, την επόμενη μέρα (19.11.2016) το πρωί βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μέσα στη σέλα δίκυκλου μοτοποδηλάτου – «καβάτζα», το οποίο ανήκε στον 36χρονο και ήταν ακινητοποιημένο έξω από το σπίτι του, άλλα 30 «φιξάκια» κοκαΐνης βάρους 18 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι, μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ήταν συσκευασμένο σε 138 «φιξάκια» έτοιμο προς πώληση, ενώ στη κατοχή του ζευγαριού βρέθηκε και το ποσό των 7.200 ευρώ, εκ των οποίων τα 6.000 ευρώ ήταν κρυμμένα μέσα στην τηλεόραση!

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 400 γραμμαρίων, περίπου
• Χειρόγραφες σημειώσεις με διάφορα χρηματικά ποσά προερχόμενα από συναλλαγές ναρκωτικών
• Δυο κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»