Κουβαλούσε μισό κιλό ηρωΐνης στον στηθόδεσμο

 Κουβαλούσε μισό κιλό  ηρωΐνης στον στηθόδεσμο

Κουβαλούσε μισό κιλό ηρωΐνης στον στηθόδεσμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, φυλάκιση 4 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε 43χρονη Αλβανίδα η οποία συνελήφθη πριν ενάμιση χρόνο έχοντας περισσότερο από μισό κιλό ηρωίνης, διανεμημένο σε δύο συσκευασίες κουβαλούσε μέσα στο στηθόδεσμο της!

Η αλλοδαπή επρόκειτο να μεταφέρει με τον τρόπο αυτό τα ναρκωτικά στην Κάλυμνο, ωστόσο έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω λίγο προτού αναχωρήσει το πλοίο από το Μαστιχάρι!

Η δίκη έγινε προχθές και το δικαστήριο έκρινε ένοχη την αλλοδαπή μόνο για τη μία ποσότητα και μετέτρεψε την κατηγορία σε απρόσφορη απόπειρα για τη δεύτερη, επιβάλλοντας της την παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 43χρονη ξεκίνησε το ταξίδι της με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά έχοντας μαζί της δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 551 γραμ!

Στις 22 Νοεμβρίου 2016 το πρωί, κατέβηκε στην Κω και άμεσα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι είχαν προηγουμένως αξιοποιήσει σχετικές πληροφορίες.

Μόλις η 43χρονη μετέβη στο Μαστιχάρι και εξασφάλισε το εισιτήριο για να ταξιδέψει στην Κάλυμνο, την ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και σε σωματικό έλεγχο που της έκαναν βρήκαν τις δύο συσκευασίες 240 και 311 γραμ. αντίστοιχα ηρωίνης που είχε κρυμμένες στο στηθόδεσμο της!

Επίσης η αλλοδαπή κατείχε μία πλαστή ελληνική αστυνομική ταυτότητα, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η 43χρονη Αλβανίδα προσήχθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών