Καταδικάστηκε 36χρονος Λεριός για την μεταφορά ηρωίνης

Σε ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω) 36χρονος Λεριός που είχε συλληφθεί μαζί με τον 44χρονο αδελφό του και έναν 32χρονο φίλο τους να επιστρέφουν από την Αθήνα στο νησί τους έχοντας μαζί τους ποσότητες ηρωίνης!

Το δικαστήριο επέβαλε τον 36χρονο την παραπάνω ποινή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκιση 5 μηνών στον αδελφό την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα αλλά και στον φίλο για τον οποίο την ποινή αυτή την ανέστειλε επί τριετία.

Οι τρεις άνδρες αφίχθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Νοεμβρίου 2016 στη Λέρο, με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Προτού καλά – καλά πατήσουν το πόδι τους στο νησί, στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων που γίνονται από την αστυνομία, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν και σε σωματική έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν ποσότητες ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 36χρονος κατείχε στο σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε 0,65 γραμ. ηρωίνης, ένα ναρκωτικό χάπι και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ ο 32χρονος στο μπουφάν του είχε ένα «φιξάκι» ηρωίνης βάρους 0,33 γραμ.
Σε ότι αφορά τον 44χρονο βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλέψει από επιβάτη του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι τρεις άνδρες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου και από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε κρύψει και άλλη ποσότητα ναρκωτικών σε μέρος του σώματος του, η οποία αφού αποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ηρωίνη βάρους 27,7 γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες και το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.