Το «μπούλινγκ» στην Ήλιδα και η «όπερα» του Βενετοκλείου

Το «μπούλινγκ» στην Ήλιδα και η «όπερα» του Βενετοκλείου

Το «μπούλινγκ» στην Ήλιδα και η «όπερα» του Βενετοκλείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη σχετικά με τη φιλοξενία της ομάδας της Ρόδου στην Αμαλιάδα

Μετά τη λήξη του αγώνα στο Βενετόκλειο, την περασμένη Τετάρτη, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε εντός ολίγων λεπτών, αρχής γενομένης από μία έντονη συνομιλία του αρχηγού του Κολοσσού H Hotels, Γιάννη Γεωργαλλή, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Κόροιβος, που έδωσε σκυτάλη στα παράπονα του προπονητή των Ροδιτών, Άρη Λυκογιάννη, και πήρε διαστάσεις στη φυσούνα και εν συνεχεία στο διάδρομο των αποδυτηρίων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν για κάτι που συνέβη έναν ολόκληρο γύρο πριν (!) αλλά και πέρσι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προπονητή του Κολοσσού, στην Αμαλιάδα, έδρα του Κοροίβου, η οποία χαρακτηρίστηκε αφιλόξενη και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Λαγού που απάντησε με γραπτό κείμενο στον τεχνικό των «θαλασσί», αν και απέφυγε να χρησιμοποιήσει το όνομά του ή την ιδιότητά του, παρά μόνο αποκαλώντας τον «ενορχηστρωτή».

Ο Άρης Λυκογιάννης είπε στις δηλώσεις του, τόσο στην τηλεοπτική κάμερα όσο και στη συνέντευξη Τύπου, ότι «είμαι τέταρτη χρονιά προπονητής εδώ και δεν έχω αναφερθεί στα προηγούμενα χρόνια ποτέ. Ίσως επειδή στις οκτώ φορές που έχουμε παίξει με τη συγκεκριμένη ομάδα, την κερδίσαμε στις έξι. Οπότε δίναμε “τόπο στην οργή”. Όμως, μερικές φορές όταν δεν μιλάς, αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Στην Αμαλιάδα είναι με διαφορά το χειρότερο γήπεδο, όσον αφορά τη φιλοξενία. Κάθε χρόνο, μετά το παιχνίδι, διάφοροι τύποι μπαίνουν στο γήπεδο και βρίζουν εμάς, τις οικογένειες, τα σπίτια… Και δεν λέω γι’ αυτά που ακούγονται κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά για κόσμο που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, παρουσία και της αστυνομίας και της ασφάλειας και ουδείς τους παρενοχλεί. Περνάει από τον πάγκο μας ο καθένας και μας λέει ό,τι του έρθει στο κεφάλι.

Χαρακτηριστικά, πέρσι στη συνέντευξη που δίναμε στη Nova μέσα στον αγωνιστικό χώρο εγώ και ο Βασιλόπουλος, ήταν 250 άτομα στο γήπεδο, οι οποίοι μας έβριζαν από το μισό μέτρο, χωρίς κανένας από τη διοίκηση να πει και να κάνει κάτι.

Και φυσικά κάθε χρόνο, ερχόμαστε στο όμορφο γήπεδο της Ρόδου, παρακολουθούμε την… όπερα, δεν μας ενοχλεί κανείς και φεύγουμε σαν φίλοι. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε. Και αυτές οι τακτικές, που είναι προηγούμενων δεκαετιών, δεν μπορούν να συμβαίνουν πλέον στην Α1.

Το να πει κάποιος ότι δεν του φέρθηκαν καλά στη Ρόδο, μοιάζει με ανέκδοτο. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται τα τέσσερα χρόνια που πάμε εκεί. Φταίει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα κινδυνεύει και εμείς πάμε και κάνουμε διπλό; Και έχουν το άγχος; Εγώ εκφράζω αυτό που συμβαίνει και δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Υπάρχουν μάρτυρες. Είναι γνωστά αυτά που έχουν γίνει εκεί και με άλλες ομάδες. Αλλά, κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει ένα όριο».

Ο Λυκογιάννης ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα και σημειώθηκε ένταση στο διάδρομο των αποδυτηρίων. Μάλιστα, τον προπονητή του Κολοσσού επιχείρησαν να ηρεμήσουν τόσο ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Γιώργος Γκοτζογιάννης, όσο και ο κ. Γιάννης Χατζηλαζάρου ενώ μετά από πολύ καιρό την εμφάνισή του στα αποδυτήρια έκανε και ο κ. Βασίλης Κουγιός.

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν έληξε εκεί αφού θίχθηκε με αυτές τις δηλώσεις η ΚΑΕ Κόροιβος και ο πρόεδρός της, κ. Χρήστος Λαγός, απάντησε χθες με την παρακάτω δήλωση: «Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών της όπερας αποδίδονται με τη μορφή τραγουδιού ενώ η θεατρική παράσταση εκτυλίσσεται παρουσία ενός μουσικού συνόλου. Ως είδος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσικά επιτεύγματα του Δυτικού πολιτισμού και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη.

Λυπούμαστε πραγματικά που το απόγευμα της Τετάρτης επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί η έννοια της όπερας. Η «όπερα» που εμείς παρακολουθήσαμε, είχε σύνθεση, σκηνική δράση και λιμπρέτο σε άπταιστα… γαλλικά, που ουδεμία σχέση είχαν, πάντως, με το δημοφιλές αυτό μουσικό είδος.

Δυστυχώς ο «ενορχηστρωτής» της -μαζί με κάποια άλλα μέλη της «ορχήστρας»- προβλημάτισε για την έλλειψη σεβασμού από μέρους του σε θεσμούς και ανθρώπους για ακόμη μία φορά, με ένα τρίτο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε γήπεδο τον τελευταίο μήνα. Είναι πλέον γνωστός ο χαρακτήρας του, που επισκιάζει την επαγγελματική του αξία.

Γνωστός είναι, όμως, και ο Κόροιβος σαν ομάδα, για το ήθος του. Για την άριστη φιλοξενία που προσφέρει σε κάθε ομάδα. Για τον καλό λόγο που όλοι όσοι έρχονται στην πόλη και το γήπεδό μας έχουν πάντοτε να πουν. Για τα 2 βραβεία ήθους που δεν κατακτήσαμε τυχαία τις πρώτες δύο χρονιές συμμετοχής μας στη μεγάλη κατηγορία και το 3ο που χάθηκε πέρυσι από ανάλογες προκλήσεις, οι οποίες είχαν τον ίδιο «ενορχηστρωτή»…

Σε ό,τι με αφορά, δε, 25 χρόνια στο χώρο του μπάσκετ τολμώ να πω πως έχω αποδείξει το προσωπικό μου ήθος, αυτό που ταυτίζεται με τις αξίες της ομάδας που εκπροσωπώ ως πρόεδρος.

Αξίες που, ευτυχώς, διέπουν εν γένει και την ομάδα του Κολοσσού, στη μακροχρόνια πορεία της στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, όπως και τους κυρίους Κουγιό, Μελή και Ματσαμά, τους οποίους τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ΚΑΕ Κόροιβος ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Για τις παραφωνίες και τα φάλτσα δεν ευθύνονται αυτοί, άλλωστε…».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα