Οι τιμές εκκίνησης στη δημοπρασία για τις παραλίες της Ρόδου

Οι τιμές εκκίνησης στη δημοπρασία για τις παραλίες της Ρόδου

Οι τιμές εκκίνησης στη δημοπρασία για τις παραλίες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3626 ΦΟΡΕΣ

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου

Εγκρίθηκαν χτες από την οικονομική επιτροπή του δήμου Ρόδου που συνεδρίασε έκτακτα, οι όροι διακήρυξης της δημοπρασίας που θα γίνει στο τέλος του μήνα για τη μίσθωση χώρων διαφόρων δραστηριοτήτων στις παραλίες όλου του νησιού.

Η διαδικασία για τη δημοτική ενότητα Ρόδου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο ενώ η αντίστοιχη για το υπόλοιπο νησί θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 27 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοπράτηση δεν θα περιλαμβάνει τις 7 θέσεις για kite surf καθώς εκκρεμεί η διασαφήνιση του ερωτήματος αν ο χώρος ο οποίος χρειάζεται για τη ζώνη ασφαλείας του αθλήματος ( απογείωση και προσγείωση) και ανέρχεται συνολικά σε 2000 τ.μ. πρέπει να πληρωθεί από τους μισθωτές.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της επιτροπής αντιδήμαρχος οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου με δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής: «στην έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρων στις παραλίες για ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζοκαθίσματα, καθώς επίσης και για θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Όμως έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα το οποίο θεωρούμε ότι είναι μείζον. εμείς ακολουθώντας υποχρεωτικά τις οδηγίες της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου, με τις διορθώσεις που έκανε είμαστε υποχρεωμένοι να δημοπρατήσουμε θέσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής μηχανοκίνητων ή μη αποκλειόμενης της χρήσης αετοσανίδας το γνωστό kite surf.

Αυτό επιφέρει μία τεράστια συνέπεια στο τουριστικό προϊόν του νησιού αλλά και όλης της χώρας καθώς είναι πρόβλημα όλης της χώρας διότι πάρα πολλοί επισκέπτες έρχονται για να κάνουν αυτό το άθλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ συνδυαστικά με τις διατάξεις που ακολουθεί το λιμεναρχείο για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά, παίρνουν συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα δραστηριοποιηθούν εντός της θάλασσας. Έξω στην παραλία και στον αιγιαλό μπορούν να ενοικιάσουν μάξιμουμ 500 τ.μ. όπως και αυτοί που ενοικιάζουν ομπρελοκαθίσματα.

Όμως γι’ αυτούς που ενοικιάζουν αετοσανίδες, kite surf πρέπει να υπάρχει μία ζώνη 2000 τ.μ. προστασίας κατά τη φάση της απογείωσης και της προσγείωσης του αθλητή. Τίθεται λοιπόν ερώτημα παρότι εμείς στη διακήρυξη έχουμε φροντίσει να υπάρχει αυτή η απόσταση ασφαλείας, αν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να ενοικιάσουν και να πληρώσουν το χώρο των 2000 τ.μ.

Αυτό πρακτικά δεν είναι λογικό γιατί για τόσα τετραγωνικά αν η τιμή ανέρχεται στα 20 ευρώ το τ.μ. τότε το σύνολο είναι 40.000 ευρώ. Επειδή είχαν γίνει κάποιες καταγγελίες και επειδή η επιθεωρήτρια που έκανε την έρευνα θεωρεί ότι πρέπει να πληρώνεται ο χώρος, έχει απευθύνει η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου ερωτήματα προς τα υπουργεία για να ξεκαθαριστεί το θέμα και να απαντηθεί.

Μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί και έτσι εμείς έχουμε εντολή να μην δημοπρατήσουμε πόστα στα οποία θα υπάρχει το kite surf. Εμείς δημοπρατούμε τα θαλάσσια μέσα αναψυχής στα οποία ρητά λέμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί εκεί, αυτή η δραστηριότητα και αυτό θα γραφτεί και στο συμβόλαιο ενοικίασης .

Αν το θέμα λυθεί τότε θα προχωρήσουμε σε τροποποίηση και πιθανόν θα επαναδημοπρατήσουμε τις 7 θέσεις».
Οι δραστηριότητες ανά περιοχή που θα δημοπρατηθούν είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!