Αναδείχθηκε στην Στοκχόλμη η γαστρονομία των νησιών μας

Σημαντικές συναντήσεις με στόχο την παρότρυνση των Σκανδιναβών επισκεπτών να αναζητήσουν και να γευθούν την Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια της έκθεσης Panorama World Festival, η οποία έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, στη Στοκχόλμη.

Με δικό του περίπτερο, αφιερωμένο στην Κουζίνα του Αιγαίου, συμμετέχοντας σε μία σειρά εκδηλώσεων και πραγματοποιώντας ουσιαστικές επαγγελματικές επαφές με παράγοντες που επηρεάζουν τον εισερχόμενο τουρισμό στα Δωδεκάνησα από τις Σκανδιναβικές χώρες, όπως μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, εταιρείες marketing και δημοσιογράφοι, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρουσίασε από τη δική του πλευρά τη γαστρονομία. Τη φιλοσοφία του Aegean Cuisine. 


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου, σε προσωπική επιστολή που απέστειλε προς τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Σκανδιναβίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για εμάς η γαστρονομία είναι τρόπος ζωής… όταν ταξιδεύεις, η διαδικασία του γεύματος μπορεί να γίνει μέρος μιας συναρπαστικής, σημαντικής, τελετουργικής εμπειρίας που ευχαριστεί τις αισθήσεις…  Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε Πρεσβευτές της Παράδοσης, της Ιστορίας, της Κουζίνας μας».

O Α’ Αντιπρόεδρος, κος Νίκος Παπασταματίου, ο οποίος και ανέλαβε την αποστολή αυτή, ανέδειξε τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας και προσκάλεσε τους συνομιλητές και επισκέπτες της έκθεσης, να γευθούν τις ιδιαίτερες τοπικές συνταγές και να αναζητήσουν τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης, με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Στοκχόλμη, το Διευθυντή του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία, τη Φιλανδία και τις χώρες της Βαλτικής, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη και τον Αρχιεπίσκοπο Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.  


Σε συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης που υπήρξε από τους τουριστικούς παράγοντες της Σουηδίας προγραμματίζεται μία δυναμική εκστρατεία για τη δημιουργία κινήτρων προκειμένου οι επισκέπτες να βιώσουν εμπειρίες συνυφασμένες με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Παράλληλα, προωθούνται και άλλες μορφές τουρισμού οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για περισσότερους κλάδους της τοπικής οικονομίας. 

Με όχημα τα 121 πιστοποιημένα εστιατόρια-μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine σε 13 νησιά και με πίστη στον επαγγελματισμό και την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των Δωδεκανησιακών επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συνεχίζει τη δράση του για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του και την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.