Να στελεχωθεί με ντόπιο προσωπικό το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Να στελεχωθεί με ντόπιο προσωπικό το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Να στελεχωθεί με ντόπιο προσωπικό το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση χθες στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε, την Παρασκευή, 23/02/2017, στην Αθήνα, η συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, με κύριο θέμα την άμεση πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συνόδευσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και συμμετείχαν σε αυτήν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε. «ΖΕΥΣ» Μιχάλης Χαροκόπος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Στεργάκης.

Στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, τέθηκε το ζήτημα των άμεσων προσλήψεων 22 συνολικά ατόμων, που εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή εκπαίδευση του προσωπικού και η στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου. Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα όλες τις σχετικές ενέργειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και την πρόσληψη 22 εργαζομένων.

Εκκρεμεί επίσης η έγκριση από το Υπουργείο Ενέργειας της πρόσληψης άλλων 9 εργαζομένων, που αφορά επιστημονικό προσωπικό, που έχουν ζητηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και για αυτές τις προσλήψεις ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ανέλαβαν τη δέσμευση να παρέμβουν στο Υπουργείο Ενέργειας, για να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων από τον ΑΣΕΠ.

Συνολικά, ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να προσληφθούν, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο, ανέρχεται στα 75 άτομα.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν πρέπει να λειτουργήσει με μετακινήσεις προσωπικού, ή με αποσπάσεις εκτός έδρας, οι οποίες θα είναι κοστοβόρες. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία των νέων προσλήψεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τη θέση του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» για τη στελέχωση του εργοστασίου με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, με κριτήρια που θα πληρούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Διοίκηση της ΔΕΗ, ότι δηλαδή τα άτομα αυτά θα είναι κυρίως κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος από τη λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο ΖΕΥΣ έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδ/σου, κ. Μάνο Κόνσολα. Σήμερα Σάββατο θα γίνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκο.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία