Κορυφαίοι δρομείς στο Πανελλήνιο ανωμάλου

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, που θα γίνει αύριο στο αθλητικό κέντρο "Σκαμνιές" στην Πηγή Τρικάλων.

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα είναι στην πόλη της Θεσσαλίας, προκειμένου να πάρουν μέρος σε έναν ακόμη δυνατό αγώνα. Το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 650 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο των κατηγοριών.

Στους Άνδρες έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων ο περσινός νικητής Γιάννης Ζερβάκης, αλλά και οι Νίκος Φράγγου και Δήμος Μαγγίνας, που είχαν καταλάβει την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή αθλητών όπως οι Χρήστος Καλλίας, Κώστας Γκελαούζος, Λάμπρος Μαλτέζος, Κώστας Δρόσος και Χρήστος Μπουντούλης, αλλά και του περσινού νικητή στους Νέους, Μάρκου Γκούρλια. Ο Γιώργος Τάσσης μετά τις καλές εμφανίσεις στον κλειστό, δοκιμάζει και στο ανώμαλο δρόμο, με στόχο να βρεθεί και φέτος στο βάθρο των νικητών, ενώ στους Έφηβους ο Νίκος Σάκης φαίνεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 έχει και φέτος τον πρώτο λόγο στην απόσταση, ωστόσο εκεί θα είναι προκειμένου να της …ανακόψουν την πορεία οι Αναστασία Καρακατσάνη, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Μάγδα Γαζέα, αλλά και η Ελευθερία Πετρουλάκη. Από τα Δωδεκάνησα θα είναι επίσης παρούσες οι Ροδίτισσες Μαρία και Ραφαέλα Παρδαλού, αλλά με τα χρώματα του ΑΟ Μυκόνου.

Στις Νέες, η Ειρήνη Μιχαλά είναι το φαβορί, ενώ στις Νεανίδες θέση εκκίνησης θα πάρει μεταξύ άλλων η περσινή νικήτρια Ευσταθία Φλώρου. Η Δάφνη Λαβασά μετά τα πανελλήνια ρεκόρ στον κλειστό στίβο, θέλει όπως και πέρυσι τη νίκη και στον ανώμαλο δρόμο. Ο ΑΟ Μυκόνου ήταν νικητής στην ομαδική βαθμολογία Ανδρών της περσινής διοργάνωσης, ενώ στις γυναίκες η νίκη είχε πάει στον Παναθηναϊκό.

Η ομοσπονδία επέλεξε φέτος να εντάξει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, στους αγώνες που θα μεταδοθούν σε livestreaming. Έτσι, οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών, όλων των κατηγοριών από τα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
10.00 4χλμ. Νεανίδων
10.25 3χλμ Κορασίδων
10.45 6χλμ Εφήβων
11.15 4χλμ Παίδων
11.40 10χλμ Ανδρών
12.35 8χλμ Γυναικών
12.35 6χλμ Γυναικών Β΄
13.20 8χλμ Ανδρών Β