Ντεμπούτο για την Σπανουδάκη στο Μπέρμιγχαμ

Πέντε αθλήτριες και τέσσερις αθλητές μας θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 του μήνα στο Μπέρμιγχαμ. Ένα «μείγμα» παλιών και νέων, αλλά κυρίως αξιόλογων και ποιοτικών αθλητών και αθλητριών θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση.

Ο Κώστας Φιλιππίδης δικαίως έχει τον άτυπο τίτλο του αρχηγού, αφού είναι ο μόνος με τέσσερις συμμετοχές στην πλάτη του, αλλά και χρυσό μετάλλιο στο βιογραφικό του, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μετάλλια έχουν κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Πόρτλαντ, τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη, που δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα δυνατότερα ονόματα της διοργάνωσης, αλλά και η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση έχει και ο Κώστας Δουβαλίδης, που θα βρεθεί σε ανάλογο γεγονός για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400 μ. και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται μια καλή παρουσία, όπως και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπ. ,αλλά και η Ροδίτισσα του ΓΣ Ηλιούπολης Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ αποτελούν το νέο αίμα της ελληνικής ομάδας και δύο από εκείνους που διεκδικούν να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη στα αγωνίσματα τους.

Η «ταυτότητα» της Ραφαέλας Σπανουδάκη από τον ΣΕΓΑΣ

Προπονητής: Κώστας Βογιατζάκης

Σωματείο: ΓΣ Ηλιούπολης

Φετινό/Ατομικό ρεκόρ: 7.29/7.29

Προηγούμενη συμμετοχή στη διοργάνωση: -

Κορυφαία 2018: 7.02 Ολιβερ (ΗΠΑ)

Μετάλλια 2016: Πιερ (ΗΠΑ) 7.02, Σίπερς (Ολλανδία) 7.04, Τόμσον (Τζαμάικα) 7.06

Πρόγραμμα

Παρασκευή (2/3) 12.35 προκριματικός

Παρασκευή (2/3) 20.50 Ημιτελικός

Παρασκευή (2/3) 22.38 60 μ. (Γ) Τελικός