Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Σε ένα ενιαίο περίπτερο έκτασης 322 τ.μ. θα δώσει «το παρών» η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου κατά την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 7 έως 11 Μαρτίου, φιλοξενώντας νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Όπως δήλωσε χτες στη «Ρ» η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, που θα παραβρεθεί στην έκθεση μαζί με το διευθυντή της ίδιας διεύθυνσης Δημήτρη Πασχαλίδη, φέτος η Ρόδος μαζί με τα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη, θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τα υπόλοιπα, στον οποίο και θα γίνουν οι επαγγελματικές συναντήσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Από την έκθεση ΙΤΒ θα έχουμε πλέον και τα ακριβή συμπεράσματα για την τουριστική σαιζόν του 2018, τα οποία είναι αρκετά αισιόδοξα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη και προέρχονται σχεδόν από όλες τις αγορές. Στο Βερολίνο οι τουρ οπερέιτορς θα παρουσιάσουν αναλυτικά την πορεία των κρατήσεων και τις εκτιμήσεις τους για τη σαιζόν και στη διοργάνωση θα παραβρεθεί και φέτος μεγάλος αριθμός ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων από τη Ρόδο.

Η ΙΤΒ είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε χρόνο, καθώς συγκεντρώνει όλους τους δημοφιλείς προορισμούς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Οι προετοιμασίες της περιφέρειας βρίσκονται στην τελική τους ευθεία.

Σημειώνεται ότι στην ITB Berlin 2017, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 184 χώρες. Μεταξύ των 109.000 επισκεπτών, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

 Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.Την έκθεση ΙΤΒ κάλυψαν συνολικά περίπου 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες.

Στην ΙΤΒ 2018, θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά σε ειδικό χώρο, το Medical Tourism Pavilion, ο Ιατρικός Τουρισμός, ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ θα διοργανωθούν και σχετικές παράλληλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί το Medical Media Lunch για την επαφή των δημοσιογράφων και των εκδοτών με τους εκθέτες του Ιατρικού Τουρισμού καθώς και η Medical Tourism ΙΤΒ Night 2018 με στόχο το networking ανάμεσα στους αγοραστές, τους προμηθευτές και τα μέσα επικοινωνίας.

 Σημειώνεται ότι και φέτος η ITB Berlin θα προσφέρει στους εκθέτες το “ITB SPEED NETWORKING”, πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers, με στόχο το κλείσιμο συνεργασιών. Η ΙΤΒ είναι, ωστόσο, μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως.

Επίσης στην έκθεση  που θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο εκθεσιακό χώρο Berlin Expo Center City πρόκειται να συμμετέχει στο περίπτερο της περιφέρειας και η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και e mail.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00.