Αθωώθηκε Αλβανή εμπλεκόμενη  σε υπόθεση σωματεμπορίας

Αθώα λόγω αμφιβολιών και μάλιστα ομόφωνα, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής η οποία κατηγορούνταν για απλή συνέργεια σε υπόθεση σωματεμπορίας η οποία εκτυλίχθηκε στο νησί μας πριν από δεκαέξι χρόνια με θύμα μία νεαρή Ρωσίδα.

Την αλλοδαπή επίσης βάραινε και η κατηγορία της παράνομης κατακράτησης διαβατηρίου άλλου για την οποία το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση, δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας η διάπραξη της συνέργειας της αλλοδαπής στην σωματεμπορία, αλλά η τέλεση της παρακράτησης του διαβατηρίου πράξη που όμως είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχει παραγραφεί.

Σημειώνεται πως η Αλβανίδα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ωστόσο η διαδικασία έγινε κανονικά.

Στην υπόθεση κατηγορούνταν και ο Αλβανός σύζυγός της ο οποίος όμως δικάστηκε το καλοκαίρι του 2004 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής ο Αλβανός άσκησε έφεση η οποία όμως απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, η αλλοδαπή κατηγορείται ότι στην Αθήνα το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου 2002 συνόδευσε το σύζυγό της προκειμένου αυτός να παραλάβει έναντι του ποσού των 3000 ευρώ μία Ρωσίδα και να τη μεταφέρει στη Ρόδο. Μάλιστα η Αλβανίδα κατηγορείται ότι παρακράτησε και το διαβατήριο της Ρωσίδας, ενώ ο σύζυγός της αφού την μετέφερε στο νησί μας την εξανάγκασε να εργάζεται σε διάφορα νυκτερινά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) και να εισπράττει τα χρήματα που κέρδιζε.