Έτοιμο να λειτουργήσει το σφαγείο της Κάσου

Έτοιμο να λειτουργήσει το σφαγείο της Κάσου

Έτοιμο να λειτουργήσει το σφαγείο της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 361 ΦΟΡΕΣ

Εντός των επομένων ημερών, ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησής του

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε σήμερα το σφαγείο της Κάσου, ένα έργο που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 2000 και ολοκλήρωσε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

Το σφαγείο πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά εντός του τρέχοντος μηνός, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του, σύμφωνα με την νέα νομοθεσία.

Ειδικότερα, στην Κάσο βρίσκεται από το χθες, Τετάρτη, κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και ταυτόχρονα, να ενημερώσει για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπισή τους.


Στο νησί βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Γιάννης Μηνατσής, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΝΑΙ, Ηλίας Οικονομίδης και ο κτηνίατρος του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου, Γιώργος Βιντιάδης.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν το σφαγείο, το οποίο παρουσία πολλών κτηνοτρόφων και του αρμοδίου για θέματα πρωτογενή τομέα του Δήμου Κάσου, Δημήτρη Φραγκούλη, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησής του, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Κατά την δοκιμαστική λειτουργία, κατεγράφησαν όλα τα δεδομένα, προκειμένου η σχετική έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να διαβιβαστεί άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η οποία αναμένεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών, ώστε το σφαγείο να τεθεί σε κανονική λειτουργία.


Οι κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ολοκλήρωση ενός ιδιαιτέρως σημαντικού έργου για την οικονομία του νησιού και για το οποίο, κανένα ενδιαφέρον δεν είχε εκδηλωθεί εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία.

Σημειώνεται ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι η μόνη που ενδιαφέρθηκε να βάλει τάξη στο σοβαρό θέμα των σφαγείων των νησιών, με την ολοκλήρωση και την αδειοδότηση των υποδομών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακολούθησε επίσκεψη των Αντιπεριφερειαρχών και του Επάρχου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου, το οποίο έχει εξοπλιστεί με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” και έχει ηλεκτροδοτηθεί με δαπάνη της Περιφέρειας. Στην διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ενημέρωση των κκ Σωτρίλλη, Ζαννετίδη και Μηνατσή για τη λειτουργία των νέων μηχανημάτων και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.


Παράλληλα, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας επιθεώρησε το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, για να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες για την βελτίωσή του παρεμβάσεις, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος , με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε εξαιρετικά καλό κλίμα, έγινε πολύωρη ενημερωτική συνάντηση του κλιμακίου της Περιφερειακής Αρχής με τους κατοίκους της Κάσου, στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, ενημέρωσαν για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σε επιμέρους ζητήματα, υγείας, συγκοινωνίας, πρωτογενούς τομέα, τουρισμού και γενικά όλα όσα τους απασχολούν.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες και ο Έπαρχος τόνισαν στους νησιώτες ότι μπορούν να προσβλέπουν στην στήριξη και στη βοήθεια της Περιφέρειας, μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που αποτελούν για εκείνους πηγή αγωνίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι κάτοικοι της Κάσου εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής, τόσο για την επίσκεψη αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση των προβλημάτων, πολλά εκ των οποίων αποτελούσαν για χρόνια, ζητούμενα για το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους