Τουρισμός 2018: Η Ελλάδα σπάει τα κοντέρ στη γερμανική αγορά

Τουρισμός 2018:  Η Ελλάδα σπάει τα κοντέρ στη γερμανική αγορά

Τουρισμός 2018: Η Ελλάδα σπάει τα κοντέρ στη γερμανική αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018, με τα έσοδα από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση 40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 έκλεισε με ισχυρή αύξηση αφίξεων από τη Γερμανία κατά 30% έναντι του 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα της GfK που παρουσίασε η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, η ζήτηση για Ελλάδα φέτος ξεπερνά τη ζήτηση για τις Βαλεαρίδες Νήσους. Γενικά η Ισπανία καταγράφει μικρή αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις της τάξης του 4,5% εξαιτίας των υψηλών τιμών της.

Οι πωλήσεις για Μαγιόρκα και Βαλεαρίδες είναι αυξημένες μόλις κατά 3% από πέρυσι και για τα Κανάρια +7%.Η Τουρκία επιστρέφει με εντυπωσιακούς ρυθμούς φέτος. Οι προκρατήσεις έχουν διπλασιασθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα του 2015. Η Β. Αφρική καταγράφει καλή ανάκαμψη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, η Αίγυπτος σημειώνει αύξηση 64% ενώ καλύτερη από πέρυσι είναι η ζήτηση και για Τυνησία και Μαρόκο. Τα ΗΑΕ παρουσιάζουν αύξηση 33%.

Από τους μακρινούς προορισμούς, κερδισμένοι μέχρι στιγμής, όσο αφορά το ρυθμό αύξησης πωλήσεων, είναι ο Μαυρίκιο, η Κένυα, οι Σεϋχέλλες, η Ν. Αφρική και η Ταϋλάνδη. Χαμένοι είναι οι ΗΠΑ (-20%) μετά από απώλειες 17% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ζήτησης και για Καραϊβική και ιδιαίτερα για την Κούβα.Οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση 16% τον Ιανουάριο, με τις τιμές να είναι ανεβασμένες 2% κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα για το καλοκαίρι του 2018 να είναι αυξημένα κατά 18% από πέρυσι.
(πηγή; tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό