Συσκέψεις προετοιμασίας για την τουριστική περίοδο

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο που ξεκινάει οσονούπω, μπαίνει ο Δήμος της Ρόδου καθώς ο Δήμαρχος κ. Φώτη Χατζηδιάκος αρχίζει να συγκαλεί διαδοχικές συσκέψεις για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και του νησιού αλλά και με την αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιάζει.

Σήμερα, λοιπόν, Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας των αρμοδίων του Δήμου με τον Σύλλογο ιδιοκτητών ξενοδοχείων της πόλης. Όπως έχει φανεί και από ανάλογες συσκέψεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και από προηγούμενες θητείες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία στην πόλη είναι διαφορετικά από το υπόλοιπο νησί και οι λόγοι προφανείς αφού υπάρχει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η έλλειψη πάρκινγκ και διάφορα άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πόλη.

Ακολούθως, στις 2:00 σήμερα το απόγευμα, ο Δήμαρχος έχει συγκαλέσει και δεύτερη συνάντηση εργασίας, αυτή τη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον προγραμματισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει γνωστό ότι πέρα από τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της για πιο δραστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, θα προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις με στόχο την «ανακούφιση» του κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμαρχος έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση για το θέμα με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη ο οποίος, βέβαια, έχει προσκληθεί σήμερα, όπως και ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Γιώργος  Στέργου.