Καλλιεργούσε χασισόδενδρα σε δασική περιοχή της Αρχίπολης

Την ποινή κάθειρξης 6 ετών και το χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, θα επιχειρήσει να μειώσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 45χρονος που συνελήφθη πριν από τρία χρόνια να διατηρεί έξι φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή της Αρχίπολης, καθώς και περισσότερο από ενάμιση κιλό χασίς, σπόρους και εξοπλισμό για την καλλιέργεια και την αποξήρανση των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό!

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκάνησου το καλοκαίρι του 2016 οπότε και το δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου τον 45χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης του καταδικασθέντος δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 45χρονος δια του δικηγόρου του κ. Αναστάσιου Διάκου άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις 14 Μαρτίου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το καλοκαίρι του 2015, εντόπισαν στις περιοχές «Λίμας» και «Αντριές» στην Αρχίπολη δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Άμεσα οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και στις 24 Ιουλίου 2015 το πρωί εμφανίστηκε ο 45χρονος ο οποίος και προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες (σκάλισμα-πότισμα-αποκομιδή). Όταν ολοκλήρωσε την περιποίηση των δενδρυλλίων ο 45χρονος ξεκίνησε να επιστρέψει σπίτι του, έξω από το οποίο τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης.


Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους  -1- κιλού και 448 γραμμαρίων
• Κατεργασμένη κάνναβη βάρους 78,8 γραμμαρίων 
• Το χρηματικό ποσό των 3.560 ευρώ
• Έντεκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 20 έως 120 εκατοστά, που καλλιεργούσε σε γλάστρες
• Σπόροι κάνναβης
• Ζυγαριά ακριβείας
• Εξοπλισμός επεξεργασίας-αποξήρανσης κάνναβης
• Συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser) με φακό
• Μαχαίρι, με λάμα μήκους 40 εκατοστών
• Σπαθί, με λάμα μήκους 45 εκατοστών

Επίσης, στις δυο υπαίθριες φυτείες κάνναβης που είχαν εντοπισθεί αρχικά, καθώς και σε άλλες τέσσερις που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, ο δράστης καλλιεργούσε συνολικά -34- δενδρύλλια, ύψους από 60 εκατοστά έως 2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.   

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 45χρονος είχε δηλώσει πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. 
Το ίδιο ισχυρίστηκε και για τις φυτείες με τα συνολικά 45 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, λέγοντας πως τα είχε προκειμένου να μην χρειάζεται να ψάχνει για να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες. 

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είχαν πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 45χρονο στέλνοντας τον στη φυλακή.