Κατά της Περιφέρειας η δήμαρχος της Κάσου

Τα πυρά της δημάρχου Κάσου Μαίρης Σορώτου Τσανάκη δέχτηκε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά τους χειρισμούς της πάνω στο θέμα της αποκατάστασης του κτιρίου που στεγάζει το γυμνάσιο και λύκειο του νησιού.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος, φιλοξενήθηκε χτες το πρωί τηλεφωνικά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» με αφορμή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο της Κάσου, το οποίο όπως υποστηρίζουν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Μάλιστα προβλήθηκαν εικόνες από το σχολικό κτιριακό συγκρότημα, το οποίο σε πολλά σημεία παρουσιάζει εκτός από τις ρωγμές, σοβαρά προβλήματα τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους. 
Σύμφωνα με την κα Τζανάκη η διάβρωση έχει προκαλέσει πτώση σοβάδων σε σημείο να είναι ορατά πλέον ακόμα και τα σίδερα, και γενικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά η κατάσταση δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία.

Η ίδια κατόπιν ερώτησης, υπογράμμισε ότι αν και υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, ο δήμος ελλείψει υπαλλήλων αδυνατεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό, προσθέτοντας ότι η μόνη λύση είναι η υπογραφή σύμβασης με την περιφέρεια.

Πάντως η δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της περιφέρειας πάνω στο θέμα, καθώς όπως είπε παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις της και παρά τα αιτήματα για να λυθεί το θέμα, δεν εισακούεται. Όπως τόνισε, η περιφέρεια έχει υπογράψει 146 συμβάσεις για διάφορα έργα με πολλά νησιά, και καμία για την Κάσο, που είναι ακριτικό νησί, και θα πρέπει να υποστηρίζεται από την κεντρική διοίκηση της περιφέρειας.

Μάλιστα προς επίρρωση των όσων ανέφερε, είπε χαρακτηριστικά ότι η περιφέρεια «μόνο πορτοκάλια ξέρει να στέλνει για να τα μοιράσουμε στα παιδιά των σχολείων»! 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η διευθύντρια του σχολείου η οποία, με δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο κτίριο είναι απαράδεκτη και θα πρέπει επιτέλους να φροντίσει για την αποκατάστασή του.

«Εμείς είμαστε εκπαιδευτικοί και έχουμε ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών» είπε μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι τον εκπαιδευτικό κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, αλλά τον ενδιαφέρει να γίνουν εργασίες στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος στο νησί για να φιλοξενήσει τους μαθητές.