Για σωματεμπορία κατηγορείται 56χρονος

Κατηγορούμενος σε υπόθεση σωματεμπορίας για την οποία κινήθηκε η ποινική διαδικασία μετά από καταγγελία που έκανε πριν οχτώ χρόνια μία 42χρονη από την Κέρκυρα, θα δικαστεί 56χρονος, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 12 Μαρτίου και πρόκειται για την έφεση που είχε ασκήσει ο 56χρονος κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης που λήφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ειδικότερα, στον 56χρονο είχε επιβληθεί ομόφωνα ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή σε 48χρονο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 56χρονος διατηρούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα μπαρ σε χωριό της Ρόδου και εκεί εργαζόταν και η 42χρονη όπως επίσης και άλλες κοπέλες.

Στις 25 Απριλίου 2010 εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου η 42χρονη και κατήγγειλε πως στη μία τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου 2010, ο 56χρονος την εξανάγκασε να μεταβεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος προκειμένου να ικανοποιήσει τη σεξουαλική επιθυμία του 48χρονου. Η ίδια είπε πως τελικά ο 48χρονος δεν προέβη σε εξώγαμη συνουσία μαζί της, ενώ επιχείρησε ασελγείς πράξεις.

Επίσης ο 56χρονος με το κλείσιμο του καταστήματος και κατά τη πληρωμή της 42χρονης την απείλησε, την εξύβρισε και της προκάλεσε σωματικές βλάβες για οικονομική διαφορά που συνέβη το ίδιο βράδυ. Μετά την καταγγελία οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη. 

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, ο 56χρονος φέρεται να δήλωσε ότι όλα οφείλονται στην άρνηση του ιδίου και της συζύγου του να καταβάλλει περισσότερα χρήματα στην καταγγέλλουσα. Η 42χρονη προσελήφθη στις 20 Απριλίου 2010 στο μπαρ που διέθετε ο 56χρονος και από τις πρώτες κιόλας ημέρες άρχισε να διαφαίνεται η απληστία της, όπως είπε αφού συνεχώς πίεζε πελάτες να τη κεράσουν ποτό καθώς από αυτά έπαιρνε ποσοστά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκνευρίζονται οι πελάτες και να φεύγουν από το μαγαζί και έτσι τέσσερις μέρες αργότερα ο 56χρονος είπε στη 42χρονη ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους. Η τελευταία ζήτησε να δουλέψει για τελευταίο βράδυ και εκείνος δέχτηκε.

Το βράδυ εκείνο της 24ης Απριλίου στο κατάστημα βρίσκονταν αρκετοί πελάτες και μετά από λίγη ώρα πήγε και ο 48χρονος ο οποίος αφού ήπιε ένα ποτό στο μπαρ δέχτηκε τη πρόταση της 42χρονης να καθίσουν σε τραπέζι, ακολούθησε η παραγγελία σαμπάνιας από τη καταγγέλλουσα για λογαριασμό του 48χρονου, ο οποίος όμως ακύρωσε τη παραγγελία την οποία βέβαια και δεν πλήρωσε.

Μετά το τέλος της βάρδιας και κατά τη πληρωμή, η 42χρονη – δήλωσε ο 56χρονος- ζήτησε να λάβει ποσοστά και επί της σαμπάνιας του 48χρονου, η σύζυγος του κατηγορούμενου δεν δέχτηκε να της δώσει και την επόμενη μέρα συνελήφθη λόγω της καταγγελίας της.

Πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και βέβαια ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με την 42χρονη δήλωσε από τη πλευρά του και ο 48χρονος πελάτης του καταστήματος.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 56χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τη καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ, ενώ ελεύθερος είχε αφεθεί και ο 48χρονος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Βαγγέλης Λεβέντης.