Επιτέλους να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος

Ανοιχτή επιστολή τις αρμόδιες αρχές του νησιού μας, αλλά και σε φορείς και συλλόγους, απευθύνει  ομάδα συμπολιτών μας προκειμένου να εφαρμοστεί ουσιαστικά ο νόμος περί απαγόρευσης καπνίσματος.

Η επιστολή, απευθύνεται στον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Δικηγορικό Σύλλογο της Ρόδου καθώς επίσης και στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού μας, αλλά και σε όλους τους κατοίκους είτε είναι καπνιστές είτε όχι, προκειμένου να μπει ένα οριστικό τέλος στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και βέβαια όπου αλλού απαγορεύεται.

Στην επιστολή επισημαίνεται συγκεκριμένα:
«Ανοιχτή ΠΡΟΤΑΣΗ πρός : ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας που δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας τους. Επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος ΚΑΙ στο νησί της Ρόδου.  Η εφαρμογή του νόμου γιά το κάπνισμα έχει να κάνει με την εξίσωση “λιγότερος καπνός = λιγότερος καρκίνος, λιγότερα καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα = λιγότερος θάνατος.

Ας αναλάβουμε την πρωτοβουλία : Να καταθέσουμε αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, και να ζητήσουμε από τους εισαγγελείς να διερευνήσουν τα ποινικά αδικήματα που πιθανόν έχουν τελέσει όλοι οι αιρετοί και δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται στη μη εφαρμογή του νόμου παραβιάζοντας τον όρκο τους, είτε από αμέλεια, είτε από απαράδεκτη άγνοια, είτε ακόμη με σκοπό να προσπορίσουν οικονομική ωφέλεια σε τρίτους, όπως π.χ. καταστηματάρχες, και μάλιστα επιφέροντας βλάβη στην υγεία των πολιτών.

Να καλέσουμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, παρότι δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διενέργεια των ελέγχων, να πράττει το προφανές, αυτονόητο και επιβαλλόμενο καθήκον της: να αποδέχεται τις κλήσεις των πολιτών για επέμβαση σε χώρους όπου παρανομούν οι καπνιστές.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.
Ομάδα ενεργών πολιτών Ρόδου”.