Φοίβος: Συνήθεια το «καρδιοχτύπι», συνήθεια και οι νίκες

Φοίβος: Συνήθεια το «καρδιοχτύπι», συνήθεια και οι νίκες

Φοίβος: Συνήθεια το «καρδιοχτύπι», συνήθεια και οι νίκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Πιστός στο «σενάριο» των τελευταίων αγωνιστικών, που τον θέλει να παίζει με τη φωτιά, έμεινε ο Φοίβος και στο χθεσινό παιχνίδι του με την ανταγωνιστική Κατταβιά. Ως συνήθως, οι πρωτοπόροι δεν «κάηκαν», κερδίζοντας το ματς με 3-1

Κρεμαστή
Ούτε το χθεσινό απόγευμα πέρασε χωρίς καρδιοχτύπια για τον Φοίβο. Αλλά τι σημασία έχει; Συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό στα μικρά ή μεγάλα θρίλερ, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη, αν και χθες τουλάχιστον μέτρια, τελείωσε τη «δουλειά» κόντρα στην απόλυτα ανταγωνιστική Κατταβιά κερδίζοντας το ματς με 3-1 και στο απόλυτο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής θα υποδεχθεί τον δεύτερο της βαθμολογίας Άρη από τη θέση του πρωτοπόρου.

Σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, το «κλειδί» για τον ισχυρό του ζευγαριού είναι ένα γρήγορο γκολ που απελευθερώνει από το άγχος και αποθαρρύνει τον αντίπαλο. Το παραπάνω «κλειδί» ο Φοίβος το βρήκε νωρίς νωρίς, δυσκολεύτηκε όμως να το βάλει στην «κλειδαριά», με συνέπεια να αναγκαστεί να ζήσει με την αγωνία σχεδόν μέχρι το τέλος του ματς.

Παρότι προηγήθηκαν νωρίς, οι Κρεμαστενοί δεν βρήκαν ρυθμό, παρέμειναν νευρικοί σε όλες τις γραμμές τους και δεν απείλησαν παρά μόνο προς το τέλος του ισορροπημένου πρώτου μέρους, κατά τη διάρκεια του οποίου η Κατταβιά το πάλεψε στα ίσια, δεν βρήκε όμως ούτε αυτή την απαιτούμενη καθαρή σκέψη για να γίνει ουσιαστικά απειλητική, πλην δύο περιπτώσεων στο δίλεπτο 15-17 και μίας στην εκπνοή.

Το μάλλον κακό και γεμάτο εκατέρωθεν λάθη πρώτο μισό του αγώνα διαδέχθηκε ένα ξεκάθαρα καλύτερο, πιο συναρπαστικό και πιο αμφίρροπο δεύτερο.

Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι «έσπασαν» τη φλύαρη και ελαφρά υπεροχή των αντιπάλων τους με το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Φανούρης Γκινής «ξελάσπωσε» ξανά την ομάδα του, δίνοντάς της εκ νέου το προβάδισμα. Κάπου εκεί ο ρυθμός άνοιξε, το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και όσο εύκολα θα μπορούσε να δώσει στον Φοίβο ένα τρίτο γκολ, άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσε να δώσει στην Κατταβιά ένα δικό της δεύτερο. Εν τέλει, η «μπίλια» κάθισε στα χρώματα των γηπεδούχων, δια ποδός αντιπάλου, στο 88’.

Ο Φανούρης Γκινής σκοραρε και χθες
Ο Φανούρης Γκινής σκοραρε και χθες

Σημειώνεται, πως την Κατταβιά καθοδήγησε ο στενός συνεργάτης του Μανώλη Φραντζή, Ευθύμης Ράδος, καθώς ο τεχνικός της ομάδας βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Φάσεις και Γκολ
3’ Μετά από γέμισμα και φθηνό διπλό λάθος στην άμυνα της Κατταβιάς, ο Στεφανίδης κέρδισε με πείσμα τις κόντρες, ελευθερώθηκε και με ένα δυνατό, άπιαστο βολέ έστειλε την μπάλα ψηλά στη δεξιά γωνία του Παπαβεργή (1-0).

15’ Το απρόσεχτο γύρισμα του Παϊζάνου προς τον Κεφάλα έδωσε την ευκαιρία στον Ποζατζίδη να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει με προβολή, η οποία πάντως βρήκε τον τερματοφύλακα του Φοίβου σε ετοιμότητα. Ενστικτωδώς, άπλωσε το αριστερό του χέρι και έσωσε την εστία του.

17’Ο Σιέχ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον ξεχασμένο από τους αμυντικούς Μήτρου να πιάνει, από το ύψος της μικρής περιοχής, μία αδύναμη κεφαλιά, «σημαδεύοντας» την αγκαλιά του Κεφάλα

29’ Το αξιόλογο μακρινό σουτ του Χαλίλ Κιλασίν έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Φοίβου

39’ Ο Ορφανίδης ελίχθηκε ωραία στα δεξιά, έβγαλε μία έξοχη σέντρα προς το ύψος του πέναλτι, όπου ο Φτάκλας επιχείρησε να σκοράρει με ένα καταπληκτικό «ψαλιδάκι». Ο νεαρός του Φοίβου στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι

41’ Ήταν μία από τις ομορφότερες στιγμές του αγώνα. Ο Τζιβίλογλου εξαπέλυσε από μακριά και στην κίνηση ένα σουτ- «οβίδα», με τον Παπαβεργή να «απογειώνεται» και να αποκρούει εκπληκτικά στη δεξιά γωνία του

42’ Ο Πάπα πέρασε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, με πάσα από τα αριστερά, όμως ο Μήτρου κλώτσησε… αέρα, χαραμίζοντας μία καλή ευκαιρία.

51’ Ο Γκινής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Στεφανίδης νίκησε στον αέρα τους αντίπαλους αμυντικούς, ωστόσο η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

56’ Ο Πάπα έβγαλε έξοχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μήτρου κέρδισε την κόντρα, είδε τον Κεφάλα έξω από τα γκολπόστ του, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και… 1-1.

57’ Αφού οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και έκλεισαν την Κατταβιά στα καρέ της, ο Ορφανίδης έβγαλε σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Τζιβίλογλου έστρωσε με το κεφάλι και ο Γκινής, που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε με κεφαλιά-ψαράκι το 2-1. Οι Κατταβενοί έτρεξαν μαινόμενοι προς τον βοηθό Μοσχάτο, διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για οφσάιντ, αλλά και για χέρι του σκόρερ.

Ο Χαλίλ Κιλασίν πρόλαβε την έξοδο του Μιχάλη Κεφάλα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια
Ο Χαλίλ Κιλασίν πρόλαβε την έξοδο του Μιχάλη Κεφάλα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια

61’ Η επικίνδυνη κεφαλιά που έπιασε ο Χαλίλ Κιλασίν μετά από φάουλ του Ποζατζίδη από τα δεξιά, έφυγε εκτός εστίας

65’ Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Πάπα έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, με τον Ταφάνι να προλαβαίνει και να διώχνει σωτήρια προ του Μαντινάου.

71’-86’ Ο Φοίβος απειλήθηκε από ισάριθμα κόρνερ του Πάπα από τα αριστερά. Στη φάση του πρώτου, Κεφάλας και Ορφανίδης μπερδεύτηκαν επικίνδυνα, ωστόσο οι συμπαίκτες τους απομάκρυναν, ενώ στη δεύτερη, ο Κεφάλας απέκρουσε με δυσκολία, για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Κεμάλ Κιλασίν από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

89’ Μετά από φάουλ που του έγινε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Φοίβου ο Γκινής έμεινε πεσμένος με πόνους στη μέση, ο διαιτητής Παπαγιαννίδης άφησε το πλεονέκτημα και ο Τζιβίλογλου άνοιξε για τον Στεφανίδη που ξεχύθηκε μόνος του μπροστά, κάνοντας κούρσα από τα πλάγια δεξιά. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, γύρισε παράλληλα και ο Αυγέρης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα, με απρόσεκτη προβολή, στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας με αυτογκόλ το τελικό 3-1.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μανώλη Παπαγιαννίδη, απαρατήρητος πέρασε ο δεύτερος βοηθός Μπέκας. Ο πρώτος βοηθός Μοσχάτος άφησε με πολλά παράπονα τους Κατταβενούς για τη φάση του 57’.

Οι συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Ταφάνι, Μόσχος (81’ Καρίκης), Παϊζάνος (66’ Καραγεωργίου), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Γκινής (90’ Πεταυράκης), Στεφανίδης, Ορφανίδης, Φτάκλας (55’ Καλημέρης)

Κατταβιά: Παπαβεργής, Σιέχ (20’ λ.τ. Κιλασίν Κ.), Αυγέρης, Μαριεττάκης, Κιλασίν Χ., Σαλαμαστράκης, Μαντινάος, Πάπα, Ποζατζίδης, Νασόπουλος, Μήτρου (83’ Ντούπης)

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου