Η Μαρία Πάχου στο διαγωνισμό Sony World Photography Awards

Η Μαρία Πάχου  στο διαγωνισμό  Sony World  Photography Awards

Η Μαρία Πάχου στο διαγωνισμό Sony World Photography Awards

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 819 ΦΟΡΕΣ

Οι κριτές των Sony World Photography Awards 2018 τίμησαν το έργο 12 Ελλήνων φωτογράφων.

Ως φιναλίστ της 11ης διοργάνωσης διακρίθηκαν οι φωτογράφοι Δημήτρης Κλεάνθης, Νίκη Γλεούδη, Γιάννης Παπαποστόλου, Πάνος Σκορδάς και Εμμανουήλ Σμάλιος.

Παράλληλα, στις 50 πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους βρέθηκαν οι Τάσος Ανέστης, Μαριάνα Μπίστη, Νίκη Γλεούδη, Μάριος Κουρουνιώτης, Αλέξανδρος Μαραγκός, Μαρία Πάχου, Φάνη Χατζησταματίου και Ηλίας Βαρελάς.

Φέτος σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών μέχρι σήμερα, με μια αύξηση 40% σε σχέση με το 2017.

Οι βασικές κατηγορίες του διαγωνισμού είναι «Επαγγελματιών», «Ανοικτός Διαγωνισμός», « Διαγωνισμός Νέων» και «Student Focus».

Ο διαγωνισμός Επαγγελματιών περιλαμβάνει 10 κατηγορίες, όπως «Αρχιτεκτονική», «Σύγχρονα Θέματα», «Τοπίο», «Φυσικός Κόσμος», «Άγρια Ζωή», «Πορτραίτο» και τις δύο νέες για το τρέχον έτος «Δημιουργικότητα» και «Ανακάλυψη».

Ο Ανοικτός Διαγωνισμός αποτελείται από 10 κατηγορίες μεταξύ των οποίων οι εξής: «Πολιτισμός», «Βελτιωμένη», «Κίνηση», «Φωτογραφία Δρόμου» και «Ταξίδια».

Ο διαγωνισμός Νέων του θεσμού γνώρισε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών από φωτογράφους ηλικίας 12-19 ετών, ενώ ο διαγωνισμός Student Focus έλαβε αιτήσεις από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Οι νικητές θα αποκαλυφθούν στις 19 Απριλίου. Τα έργα των φωτογράφων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους φιναλίστ αλλά και αυτών που έχουν διακριθεί θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2018 στο Somerset House στο Λονδίνο, από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Μεταξύ των 12 Ελλήνων φωτογράφων, είναι η ροδίτισσα Μαρία Πάχου (εγγονή του αείμνηστου φωτογράφου Αντώνη Πάχου), που συμμετέχει στο διαγωνισμό με το έργο Faith.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας