Σπουδαία διάκριση μαθητών της Ρόδου στην Μαθηματική Ολυμπιάδα

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, διεξήχθη στην Αθήνα η 35η Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν από το Νομό μας οι μαθητές:

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την τρίτη φάση της διαδικασίας επιλογής της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ και στη ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Στις προηγούμενες φάσεις συμμετείχαν περίπου 18000 διαγωνιζόμενοι από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας. 

Από τους παραπάνω διαγωνιζόμενους διακρίθηκαν ο ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που κατέκτησε ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο και ο ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ που κατέκτησε ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο. Οι δύο μαθητές είναι ανάμεσα στους 24 που επιλέχθηκαν Πανελλαδικά για να διεκδικήσουν θέση στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών, που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Οι διακρίσεις αυτές των μαθητών, μας κάνουν όλους περήφανους και επιβεβαιώνουν  τις επιτυχίες που έχει ο Νομός μας και ιδιαίτερα η πόλη μας στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς. 
Το Παράρτημα Δωδεκανήσου συγχαίρει όλους τους μαθητές για την πολύ μεγάλη επιτυχία τους και εύχεται στους δύο που συνεχίζουν να επιτύχουν στη διαδικασία επιλογής.