Ρόδος: Επιτήδειοι παριστάνουν τους τεχνικούς εταιρείας

Ρόδος: Επιτήδειοι παριστάνουν τους τεχνικούς εταιρείας

Ρόδος: Επιτήδειοι παριστάνουν τους τεχνικούς εταιρείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1438 ΦΟΡΕΣ

Προσπαθούν να εξαπατήσουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων με την έκδοση προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει και πάλι στην περιοχή μας, οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων με την έκδοση προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα τηλεφωνήματα που δέχονται ιδιοκτήτες περιπτέρων, μίνι μάρκετ και άλλων συναφών επιχειρήσεων που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας από αγνώστους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι δηλώνουν ότι είναι τεχνικοί της εταιρείας, που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, και προσπαθούν να τους πείσουν να εκδώσουν κάρτες, με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στην συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.

Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος.

Κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρία, διαπιστώνουν την σε βάρος τους απάτη, καθώς οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο και στο παρελθόν είχαν καταφέρει να εξαπατηθούν δεκάδες επαγγελματίες ανά τη χώρα και βέβαια οι δράστες να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη.

Για το λόγο αυτό και συνίσταται η ιδιαίτερη προσοχή των επαγγελματιών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα που πιθανώς να λάβουν και φυσικά στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα συνίσταται:
• Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας.
• Να μην εμπιστεύονται όσους τους ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERALERT

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων