Βιωματικό σεμινάριο για τις δεξιότητες ζωής και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στη Ρόδο

Οι δεξιότητες ζωής δεν είναι κάτι καινούριο, είναι ένα σύνολο βασικών δεξιοτήτων που μας καθιστούν ικανούς να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα και ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, η επικοινωνία και η συνεργασία, η ιδιότητα του πολίτη, η προσωπική και η κοινωνική υπευθυνότητα είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά αφενός για την επιτυχία στις επαγγελματικές επιλογές των νέων και αφετέρου για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Οι ικανότητες αυτές δεν αναπτύσσονται από μόνες τους, αλλά πρέπει να μαθαίνονται και τα σχολεία παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

 

 

Το ΚΕΣΥΠ Ρόδου (Κέντρο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ρόδου), σε συνεργασία με το British Council (Βρετανικό Συμβούλιο), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και το Ίδρυμα «Εμμανουήλ Χριστ. Σταματίου και Μαίρης Χριστοφ. Σταματίου» διοργάνωσαν με επιτυχία επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του προγράμματος του British Council με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018.

 

 

Η επιμορφωτική συνάντηση είχε βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και παρείχε στους συμμετέχοντες, πληροφορίες και υποστηρικτικό υλικό, πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους, και τη μεθοδολογία του προγράμματος που υλοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Κατερίνα Σαραντίδου, εκπαιδεύτρια του British Council, απευθυνόταν  σε εκπαιδευτικούς, Δευτ/μιας εκπ/σης, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΟΑΕΔ, ΑΣΤΕΡ και φιλοξενήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος  «Εμμανουήλ Χριστ. Σταματίου και Μαίρης Χριστοφ. Σταματίου».