6η Ημέρα Εθελοντικής  Αιμοδοσίας στο ΓΕΛ Αφάντου

Για το Γενικό Λύκειο Αφάντου η 2 Μαρτίου 2018 αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για να τιμήσει τον εθελοντισμό και τον θεσμό της αιμοδοσίας και αυτό γιατί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι η «καρδιά» των δράσεών του και ο πυρήνας της φιλοσοφίας του. 

Πρωταγωνιστές της «6ης Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας», ήταν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, που με πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης και με έμβλημά τους το σύνθημα «Δίνω αίμα, γιατί μου περισσεύει αγάπη», ανέλαβαν με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, αφιερώνοντας το χρόνο, την αγάπη και την εμπειρία τους για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με το θεσμό της αιμοδοσίας. 

Με την πίστη τους στην αρχή ότι η  συνεχής και συστηματική ενημέρωση μπορεί να νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο και να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος, απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενδεικτικό μάλιστα του γεγονότος ότι ο θεσμός της αιμοδοσίας έχει εδραιωθεί στη συνείδηση της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Αφάντου είναι το γεγονός ότι 27 μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου ήταν πρόθυμοι να δώσουν αίμα, από τους οποίους έδωσαν τελικά οι 19, όπως επίσης και 5 καθηγητές. 

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους μαθητές/τριες του σχολείου, που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο για την υλοποίηση αυτής της δράσης και ανέδειξαν την αιμοδοσία και τον εθελοντισμό σε υπέρτατες αξίες και ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας, κ. Αγγέλου Ευάγγελο, την γιατρό Γκουιντάλια Μαρία και τις νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για τη συνεχή παρουσία τους στο πλευρό του σχολείου μας και την καθοριστική τους συμβολή στην πραγμάτωση των στόχων μας. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έκαναν τον εθελοντισμό πράξη. 

Ο Διευθυντής
Βενέτιος Θωμίδης
Φυσικής Αγωγής