Η ΕΑΚΑ θα πλήρωνε όλα τα έξοδα του φάιναλ φορ!

Πρόταση ανάληψης του F4 κορασίδων είχε καταθέσει η ΕΑΚΑ, εξασφαλίζοντας την κάλυψη όλων των εξόδων, με τη βοήθεια του Δήμου Καλυμνίων, ωστόσο αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή και οι αγώνες διεξάγονται στη Ρόδο, με συνδιοργανωτές τους Κολοσσό και Ιάλυσο, οι οποίοι – σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΚΑ – δεν παρέχουν τις ίδιες ή ανάλογες οικονομικά διευκολύνσεις στα φιλοξενούμενα σωματεία.

«Το Δ.Σ. της Ε.Α.ΚΑ. δηλώνει απερίφραστα την ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ της για την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής όσον αφορά στον ορισμό του τόπου διεξαγωγής του FINAL 4 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Ειδικότερα, η Ε.Α.ΚΑ. έστειλε έγγραφο με mail στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, στις 15-02-2018, με το οποίο δήλωνε την πρόθεσή της να αναλάβει τη διεξαγωγή του F4 στην Κάλυμνο (είχαν σταλεί άλλα 2 έγγραφα τις προηγούμενες ημέρες).

Στο έγγραφο αυτό αναφερόταν ότι: «Η εν λόγω διοργάνωση θα είναι και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλυμνίων, σύμφωνα με προφορικές διαβεβαιώσεις. Ο Δήμος έχει δείξει ενδιαφέρον στο κομμάτι της διαμονής και συγκεκριμένα της μιας διανυκτέρευσης για 45 άτομα (δηλ. 3 αποστολές Χ 15 άτομα), στη διατροφή και στα βραβεία των νικητών.

Από πλευράς Διοίκησης, θα αναλάβουμε τις εσωτερικές μετακινήσεις των αθλητριών από και προς το γήπεδο με λεωφορεία την ώρα των αγώνων, τα έξοδα των Διαιτητών και των Κριτών και τα νεράκια των αγώνων».

Τονίζουμε εδώ ότι κανένας σύλλογος δεν πρόσφερε κάτι για την κάλυψη των εξόδων για την εν λόγω διοργάνωση, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Η Τ.Ε., με απόφαση της Προέδρου κας Μπαφίτη, στις 16-02-2018 ανακοίνωσε όλες τις έδρες διεξαγωγής των F4, πλην των ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ!!!!!

Στις 23-02-2018 (μετά από 7 ημέρες!!!) και χωρίς καμία ενημέρωση προς εμάς από την Τ.Ε., διαβάσαμε ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ από το site 12sports ότι την εν λόγω διοργάνωση θα αναλάβει ο Α.Ο. Κολοσσός & ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (!!!!!!!!!), ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΟΧΗ (ο Κολοσσός ενημερώθηκε προφορικά ότι αναλαμβάνει το F4 των Κορασίδων στις 22-02-2018!!).

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε σχεδόν καθημερινή βάση, ο πρόεδρος της Ε.Α.ΚΑ., κ. Καρδούλιας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον κ. Χατζηαντωνίου, μέλους της Τ.Ε., και ρωτούσε συνέχεια για την πορεία του F4. Έκτοτε, ξεκίνησε ένας “μαραθώνιος” τηλεφωνημάτων μεταξύ της Διοίκησης της Ε.Α.ΚΑ. με την πρόεδρο κα Μπαφίτη, τον κ. Χατζηαντωνίου Φιλήμονα και τον πρόεδρο του Κολοσσού, κ. Τσέλιο.

Επίσης, στις 28-02-2018, η Ε.Α.ΚΑ. στέλνει νέο mail στην Τ.Ε. με θέμα «ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ FINAL FOUR ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ», επισυνάπτοντας και την υπ’ αριθμ. 63/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλυμνίων περί κάλυψης των εξόδων του F4, (όπως προφορικά ο Δήμαρχος Καλυμνίων είχε δεσμευτεί στο σύλλογό μας), γνωρίζοντας κι επίσημα ότι κανένας σύλλογος δεν έχει προσφέρει το παραμικρό. Τονίσαμε, δε, ότι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία όλοι μας βιώνουμε, με τα τόσα έξοδα κάθε ομάδας (μετακινήσεις, διαιτητές, κριτές για κάθε εκτός έδρα αγώνα) ιδίως για τα σωματεία του Βορείου συγκροτήματος, η πρόταση της Ε.Α.ΚΑ., με τη χορηγία του Δήμου Καλυμνίων, θα επέτρεπε στα σωματεία να πάνε σε ένα F4 με μοναδικό μέλημά τους να ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ και όχι να ψάχνουν προσφορές για ξενοδοχεία, φαγητό και μετακινήσεις.

Στο δια ταύτα, δεν κατέστη δυνατό να τροποποιηθεί η αρχικά ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ και σε κάθε περίπτωση ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ απόφαση της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου και εδώ η Ε.Α.ΚΑ. αναρωτιέται:

Ποια είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα κριτήρια για την ανάληψη διεξαγωγής κάποιας διοργάνωσης

Οι παροχές τελικά που εξασφαλίζει κάθε σύλλογος παίζουν κάποιο ρόλο;

Είναι αυτή αντιμετώπιση σε έναν ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, που εκπροσώπησε στο παρελθόν στην Α1 κατηγορία μπάσκετ γυναικών;

Είναι αυτή αντιμετώπιση σε έναν ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, που πέρσι διοργάνωσε ΑΡΤΙΑ, κατά γενική ομολογία, ένα αντίστοιχο τουρνουά;

Είναι αυτή αντιμετώπιση σε έναν ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, που πέρσι ήταν δύο φορές ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, σε Νεανίδες και Κορασίδες, κι εκπροσώπησε επάξια τη Δωδεκάνησο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα;

Εφόσον οι διοργανώσεις F4 είναι συνολικά 9 (μαζί με αυτό της κατηγορίας ΜΙΝΙ) κι έχουν μοιραστεί σε Ρόδο, Κω, Λέρο και Σύμη(!!!), γιατί η Κάλυμνος έμεινε εκτός;

Γιατί κάποιοι σύλλογοι, χωρίς κανένα έξοδο, δεν θέλουν να ταξιδέψουν στην Κάλυμνο ενώ αντίστροφα Ε.Α.ΚΑ. και ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ πρέπει να πληρώσουν 110€ - 120€ περίπου το άτομο για να ταξιδέψουν για Ρόδο;

Προφανώς, κάποιοι ενοχλούνται από τις επιτυχίες που προέρχονται από το νησί της Καλύμνου. Προφανώς, κάποιοι δεν σέβονται καθόλου ούτε την Ε.Α.ΚΑ. ούτε τους θεσμούς που υπηρετούν. Σε κάθε περίπτωση ό,τι γίνεται δεν είναι προς όφελος του μπάσκετ και του αθλητισμού.

Η Ε.Α.ΚΑ. σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσει να μείνει όρθια σε αυτόν τον άνισο αγώνα και θα κερδίσει και άλλα πολλά ακόμα πρωταθλήματα.

Τέλος, όλοι εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ και την Ε.Α.ΚΑ., δηλώνουμε ότι στο μέλλον ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανένα να «παίζει πίσω από τις πλάτες μας»!!!

Εκ του Δ.Σ. της Ε.Α.ΚΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιχάλης Μ. Ζωγραφάκης                                  Καρδούλιας Στ. Ιωάννης».