Μεγάλες οι προσδοκίες για την φετινή σαιζόν

H έκθεση του Βερολίνου κλείνει αύριο τις πύλες της επιτρέποντας στη Ρόδο, να έχει ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σαιζόν.

Οι τουριστικοί φορείς και οι επιχειρηματίες του νησιού επιστρέφουν αρκετά αισιόδοξοι, καθώς η ΙΤΒ, που συνηθίζεται να αποκαλείται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση του τουριστικού ρεύματος κάθε χρόνο σε κάθε προορισμό, επιβεβαίωσε πλέον την καλή εξέλιξή του, για το νησί μας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο Βερολίνο σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» έγιναν και ουσιαστικές συζητήσεις με τουρ οπερέιτορς και αεροπορικές εταιρίες, για την εφαρμογή του προγράμματος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που σκοπεύει να υλοποιήσει ο ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού για τη Ρόδο.

Μάλιστα οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να καταφέρουμε να έχουμε συμφωνίες για την εφαρμογή του από το φετινό Οκτώβριο, και για τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς.
Πάντως σε κάθε περίπτωση κατά τη φετινή έκθεση στη γερμανική πρωτεύουσα, επιβεβαιώθηκε και η σταθερή πορεία των κρατήσεων, ως απόρροια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καλών και λογικών τιμών που έδωσαν οι ξενοδόχοι της Ρόδου.

Γ.  Τσέλιος: «οι αεροπορικές θέσεις θα είναι αυξημένες»
Ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Γιώργος Τσέλιος που βρέθηκε στην έκθεση του Βερολίνου, επιβεβαίωσε τη θετική πορεία των κρατήσεων, λέγοντας ότι το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών πλέον έχει οριστικοποιηθεί και μέσα από αυτό διαπιστώνεται ότι οι αεροπορικές θέσεις για τη Ρόδο, παραμένουν όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί και ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς από τη «Ρ» για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος φέτος στο νησί μας, ο κ. Τσέλιος εξέφρασε την αισιοδοξία του, μεταφέροντας το θετικό κλίμα που υπάρχει στη Γερμανική κυρίως αγορά, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει κάποιο αρνητικό γεγονός στο μέλλον τότε δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν θα σημειωθεί αύξηση των επισκεπτών μας, καθώς όπως επισημαίνει, το γεγονός ότι οι τιμές που έδωσαν τα ξενοδοχεία κυμάνθηκαν σε λογικά επίπεδα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτηση (σε σύγκριση με άλλους προορισμούς που τις αύξησαν υπερβολικά) και έτσι να γεμίζουν σιγά-σιγά οι αεροπορικές θέσεις.

Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, τόνισε ότι το πτητικό πρόγραμμα των εταιριών υλοποιείται σε ποσοστό που πλησιάζει το 50%, και ως εκ τούτου το ρίσκο έχει καλυφθεί, κάτι που επιτρέπει τη συνέχισή του και όχι τη μείωση των θέσεων προς Ρόδο, που από την αρχή ήταν αυξημένες.

Ανακοίνωση περιφέρειας νοτίου Αιγαίου
«Με εξαιρετικά θετικές προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν στο Νότιο Αιγαίο, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ).

Η διεθνώς σημαντικότερη έκθεση τουρισμού, που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και στην οποία συμμετέχουν περί τους 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου, άνοιξε την περασμένη Τετάρτη και για τρεις μέρες, για περίπου 110.000 ειδικούς του κλάδου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  με την εντυπωσιακή και αισθητικά άψογη εμφάνιση του περιπτέρου της, όπως παγίως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, σε κάθε μεγάλη έκθεση τουρισμού, όπου συμμετέχει με την ανανεωμένη, σύγχρονη εικόνα της,  αλλά και με τον αέρα της πρωταθλήτριας στις τουριστικές επιδόσεις, έκανε και φέτος  τη διαφορά, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών στο περίπτερό της.

Η παραδοσιακή νησιώτικη αισθητική, η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μαζί με μια πανδαισία τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, μεταφέρθηκαν στο κέντρο της ΙΤΒ  και μεταμόρφωσαν το περίπτερο της Περιφέρειας σε μια καλαίσθητη όαση νησιώτικου καλοκαιριού, που αποδίδει το πραγματικό περιεχόμενο της εμπειρίας «Νότιο Αιγαίο», κάνοντας απολύτως διακριτή και αναγνωρίσιμη την παρουσία του στον εκθεσιακό  χώρο,

Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετέχουν φέτος  τα νησιά Ρόδος,  Κως, Πάτμος,  Αστυπάλαια, Κάρπαθος,  Λέρος και Λειψοί από τα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Νάξος, η Άνδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάρος και η Τήνος από τις Κυκλάδες, ενώ φιλοξενείται και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, δήλωσε: «Με τα θετικότερα μηνύματα ολοκληρώνεται και η έκθεση ITB στο Βερολίνο, στην οποία τα νησιά μας και οι επαγγελματίες του τουρισμού είχαν για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να δουλέψουν για την οικονομία τους.
Η Περιφέρεια μας, σταθερά εξασφάλισε και αυτή τη φορά την δυνατότητα τους να προβληθούν, να παρουσιάσουν την ταυτότητα τους, να καλέσουν.

Βρισκόμαστε  μπροστά σε μία εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό μας, αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Μιας δουλειάς που αποδίδει σε θέσεις εργασίας και εισόδημα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Η μιζέρια στο εσωτερικό, δεν μπορεί να μας κρατά άλλο στάσιμους στο τέλμα.
Η εξωστρέφειά μας είναι όπλο που μας οδηγεί μπροστά.
Επιλέγουμε να δουλεύουμε για τον τόπο μας, να κτίζουμε θετικά, να δημιουργούμε για την κοινωνία και το μέλλον μας.  Με ευθύνη.»