Συνελήφθη 20χρονος που είχε αδυναμία στα σχολικά κυλικεία

Επ’ αυτοφώρω την ώρα που έβγαινε από σχολείο της πόλης της Ρόδου, συνελήφθη 20χρονος ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε ιδιαίτερη ...αδυναμία στα σχολικά συγκροτήματα και δη στα κυλικεία τους!

Συνολικά για 15 περιπτώσεις διαρρήξεων τις οποίες φέρεται να διέπραξε από τα τέλη Ιανουαρίου 2018 έως και τη σύλληψή του, κατηγορείται ο 20χρονος ο οποίος μετά τη σύλληψη ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί την Δευτέρα στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Ματούλα Παπαβεργή.

Πιο συγκεκριμένα, η «αντίστροφη μέτρηση» για τον 20χρονο ξεκίνησε προχθές στις 3.30 τα ξημερώματα όταν κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου (Οικοκυρική)  άκουσαν κάποιους περίεργους θορύβους και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσε στο σημείο και εντόπισε τον 20χρονο να βγαίνει από ένα παράθυρο του σχολείου!

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κοφτάκια κ.ά.) καθώς και ένα σετ με κατσαβίδια που ο δράστης είχε αφαιρέσει από το γραφείο των καθηγητών. Ο ίδιος όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει και διάφορα τρόφιμα από το κυλικείο του σχολείου!
Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε πλούσια «δράση» το τελευταίο διάστημα, ενώ φέρεται να είχε … αδυναμία στα κυλικεία!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του:
Την 1η προς 2 αλλά και στις 8 Μαρτίου 2018 αφαίρεσε από το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας διάφορα τρόφιμα.
Ο ίδιος στις 5 Μαρτίου αλλά και ακόμη μία φορά το τελευταίο εξάμηνο «επισκέφθηκε» ψιλικατζίδικο που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου και αφαίρεσε από εξωτερικό ψυγείο διάφορα αναψυκτικά.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, ο 20χρονος αφαίρεσε τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ σε κέρματα από το κυλικείο του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, ενώ το ίδιο κυλικείο διέρρηξε και τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου και αφαίρεσε κρουασάν καθώς και 158 ευρώ, αλλά και τα ξημερώματα στις 22 Φεβρουαρίου οπότε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

Ο 20χρονος, «επισκέφθηκε» και το κυλικείο στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) στις 13 προς 14 του ίδιου μήνα αλλά και στις 21 προς 22 επίσης Φεβρουαρίου και αφαίρεσε την πρώτη φορά το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα και τη δεύτερη φορά 150 ευρώ και διάφορα τρόφιμα.

Σε άγνωστη ημερομηνία κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, ο δράστης αφαίρεσε το ποσό των 170 ευρώ σε κέρματα από καφετέρια στο κέντρο της πόλης μας, ενώ τα ξημερώματα στις 28 Φεβρουαρίου έκλεψε τρόφιμα και 10 ευρώ από το κυλικείο του 4ου Λυκείου Ρόδου.

Ο ίδιος στις 13 προς 14 του προηγούμενου μήνα αφαίρεσε σοκολάτες αξίας 10 ευρώ από το κυλικείο στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο), ενώ διέρρηξε δύο φορές και καφετέρια στην πόλη της Ρόδου από όπου στις 25 προς 26 Ιανουαρίου αφαίρεσε 300 ευρώ σε κέρματα και στις 27 Φεβρουαρίου άλλα 100 ευρώ σε κέρματα.
Σε βάρος του 20χρονου ασκήθηκε  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Ο δράστης κρατείται καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.