Απογοητευμένος ο Αγγελιάδης από τις εξελίξεις για το γκολφ Αφάντου

Στην Ελλάδα, τον τελευταίο λόγο έχουν οι αρχαιολόγοι αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμα για τη χώρα μας.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μάικ Αγγελιάδης το ανακάλυψε όταν κέρδισε έναν διαγωνισμό το 2014 για την ανάπτυξη ενός παραθαλάσσιου γηπέδου γκολφ στο νησί της Ρόδου, με το ύψος της επένδυσης στα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα.

Δύο χρόνια αργότερα και ενώ είχε ξοδέψει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, η κρατική αρχαιολογική υπηρεσία "πάγωσε" το σχέδιο λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή, ενώ από τότε δεν έχει σημειωθεί πρόοδος.

«Όλοι με είχαν προειδοποιήσει ότι τα μαλλιά σου θα γκριζάρουν μέχρι να καταφέρεις να χτίσεις στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Αγγελιάδης. «Έχω βάλει την ζωή και την ψυχή μου σε αυτό το έργο». Η ελληνική αρχαιολογική υπηρεσία είναι μεταξύ των γραφειοκρατικών οργανισμών που φοβούνται περισσότερο οι επενδυτές σε μία χώρα πασίγνωστη για την γραφειοκρατία της, αναφέρει η WSJ.

Καθώς η Ελλάδα επιδιώκει να επιστρέψει στην ανάπτυξη μετά από χρόνια ύφεσης, η ανάγκη να προστατεύσει την πολύτιμη κληρονομία της μερικές φορές έρχεται σε σύγκρουση με την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις. Ο μειωμένος προϋπολογισμός της αρχαιολογικής υπηρεσίας και η υποστελέχωση επιδεινώνουν το πρόβλημα, οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις, προσθέτει η WSJ.